Inapoi in timp, 1892 (#prinBrasovulMeu)

Posted by

 In ultima vreme am calatorit mult, de la celalalt capat al lumii, Japonia, pana la vecinii nostri bulgari, am avut ocazia sa gust tot felul de beri, dar a venit momentul sa ma intorc in timp, la radacinile celor care au creat berea Ciucas, tocmai in 1892.

Ziua incepe cu o vanatoare de trufe, aurul negru al gastronomiei, iar seara vom manca din produsele vanatoresti obtinute in cursul zilei. Nu ma astept sa gasesc trufe, de altfel si daca as gasi, probabil nu m-as atinge de ele fara prezenta unui specialist, care sa imi spuna ce trebuie culese astfel incat sa mai creasca si la anul ceva acolo unde pun eu mana. Stiu ca sunt rare, stiu ca sunt scumpe, stiu ca doar caini bine antrenati pot gasi aceste comori. Fac o pauza si ies din context si va intreb: am eu fata de caine? 🙂

De asemenea, ar fi interesant sa vad locul de unde izvoraste Teleajenul, paraul care il alimenteaza fiind cunoscut si drept Paraul Berii. Un loc pitoresc, unde pastravi cresc in voie si libertate deplina. Inarmat cu o sulita, incerc sa prind ceva, poate asa o sa am ce pune pe masa sambata seara.

Duminica, morti de foame, dupa cautarea din ziua anterioara, ne hotaram sa punem mana pe pusti, sa ne asiguram ca vom avea parte de vanat din belsug la urmatoarea iesire prin padure. De asemenea, suntem invitati la castel, mese imbelsugate si trubadurii ne insotesc in calatoria noastra virtuala. Traversam peste secole si o caleasca a viitorului ne poarta prin centrul turistic. In fata noastra, se desfasoara, una cate una, povestile unui alt secol, povesti de epoca, povesti de viata.

Cam asa se prevede un weekend prin Brasov. Un weekend ireal, dintr-un alt secol. Revenim in timpul prezent, ne uitam la noua lansare de iPhone 5 si deja parca ne e dor de acele vremuri demult apuse.

3 comments

Comments are closed.