Nokia Lumia 925 – primul contact

Posted by

Nokia-Logo Nu am mai avut rabdare sa fac un video cu unboxing si l-am scos imediat din cutie, i-am bagat cartela primita odata cu telefonul si am inceput sa ma joc  pe el. Primul lucru si cel mai simplu pe care am incercat sa-l fac a fost sa o sun pe Dana, vroiam sa ma distrez ca nu stie cine ii da beep-uri. Nu am reusit.

Pasul doi a fost sa incerc sa accesez internetul, am identificat usor browserul internet explorer si am bagat adresa blogului. Nu am reusit sa vad nici blogul, asa ca am decis sa mai scot inca o data cartela din el si sa ii dau drumul.

10 minute mai tarziu: am reusit sa sun la 411 si merge; in rest, la orice numar incerc sa apelez, pune +33 inaintea numarului si nu ma lasa sa sun, ca zice ca incerc pe international. Caut in disperare prin setari cum sa dezactivez international call assist.

5 minute mai tarziu: am reusit sa dezactivez optiunea aia, mare noroc ca am dat de setarile de la „phone” rapid. Acum merge sa sun, sa vedem acum ce facem cu netul, pentru ca apare pe ecran sus H+, deci e conectat pe 4G, doar ca nu se incarca niciun site.

Dupa inca 5 minute: am reusit sa ma contectez pe wireless la hotspot-ul din casa si sa vad in sfarsit cum arata blogul meu pe un Nokia Lumia 925. Imediat dupa asta, am dezactivat wifi-ul sa vad daca totusi reusesc sa am net pe 4G.

Obosit de atatea incercari, l-am lasat o vreme la incarcat, ca nu venise cu bateria incarcata. Dupa asta, cand l-am butonat din nou, a inceput sa mearga si internetul pe 4G, fara sa ii fac absolut nimic. Am dat pe bing sa caut ceva si, vazand ca imi gaseste rezultate, am incercat sa incarc si blogul in browser si a mers.

Urmatorul pas a fost sa-mi instalez un joc pe el, orice joc de test, sa vad ca merge, iar pentru asta a fost nevoie sa-mi recuperez parola de la contul microsoft pentru a putea instala jocul. Setarea userului si a parolei pe telefon, cat si instalarea jocului s-a facut foarte simplu si rapid. Parca incep sa prind ceva curaj, asa ca mi-am setat si contul de facebook.

Dupa ce am setat foarte usor facebook-ul, am vrut sa stau pe chat cu o superba domnisoara, am dat pe un buton ca un fel de „pin” asa si m-am trezit ca mi-a adaugat-o pe ecranul principal. Daca apas din nou pe el, nu vrea sa dea „un-pin”. Mai da telefonul la nevasta sa se joace si ea cu el daca poti acuma. Na belea. Am tinut apasat pe ecran indelung pe icoana cu domnisoara si a aparut o iconita de remove. Am scapat de data asta.

Urmatorul pas a fost sa ma sun, ca sa vad ce numar are cartela asta: 074 128 7097 (nu puteau sa imi dea si ei 074 626 6835, pentru cine stie de ce numarul asta). Deci ma puteti suna zilele astea si pe Orange la numarul de mai sus, cel cu bold.

Urmatorul lucru deranjant era mesajul cu data calendaristica, cand telefonul se afla in stand-by, afisat in franceza. De data asta am trisat putin si am cautat pe internet cum se face. Exact cum facusem si eu mai devreme, doar ca trebuia sa am si net sa downloadeze pachetul pentru engleza, asa am inteles de ce lipsa netului initial mi-a adus o groaza de dureri de cap, printre care si asta. Teapa, e tot in franceza. Am setat limba romana, am dat iar restart, de data asta merge. Francezii tot francezi, nu le place limba engleza, probabil nu se incarcasera inca fisierele pentru limba engleza…

Am mai dat putin prin programul de harti si cred ca are GPS-ul oprit, pentru ca nu arata exact unde sunt, ci cu vreo 500 de metri mai incolo; am vazut niste chestii faine in softul de fotografii, dar inca nu m-am prins cum faci astfel de poze „in miscare” si cu niste efecte de belea. Am citit si cateva statusuri de pe facebook. Am intrat si in Here Drive (programul de navigatie) o fuga, pentru ca am auzit multe lucruri de bine de el.

Dupa aproximativ doua ore, telefonul incepe sa fie utilizabil, adica sa am un minim de confort cu el si sa ma descurc in a face cateva task-uri simple pe el. Nu uita ca poti si tu sa-mi lasi task-uri in comentarii, pe care eu sa le execut cu ajutorul telefonului Nokia Lumia 925.

La final de articol, trebuie sa mentionez ca telefonul l-am primit in cadrul programului Orange Smartphone Testers, un program de testare aflat la cea de-a treia etapa, prin care poti testa cele mai noi smartphone-uri pentru o perioada de doua saptamani. Programul este deschis atat bloggerilor, cat si clientilor Orange.

4 comments

  1. Windows Phone chiar e greu de folosit si parca nimic nu e la indemana. Sa ne tii la curent 🙂

    074 626 6835 = 074NANOTEL

    Iar H+ e 3G, nu 4G. Mai e numit si 3.5G si ajunge la viteze de pana la 42Mbps.

  2. Urmeaza un review pe DigiPedia.ro, un unboxing, poate si alte surprize, si poze. Tineti aproape.

    Alex: da stiu azi la firma aveam 4G, eun fel de 3G+ ala cu H+.

  3. Wp8 ofera exact aceleasi oportunitati ca si Android, intr-o forma mai eleganta si mai simpla, fara meniuri incarcate, widget-uri inutile si live wallpaper-uri consumatoare de baterie.
    Sunt posesorul mandru a doua telefoane cu Wp8, un Lumia 925 si un Lumia 1520. Anterior am folosit si IOS, si foarte multa vreme am fost fan Android. Am avut terminale de top ale momentului, incepand cu Htc Desire, continuand cu Samsung Google Nexus S, Galaxy Nexus, Galaxy S3, apoi Galaxy S4. Pot spune cu certitudine ca nu m-as mai intoarce NICIODATA la Android, din mai multe considerente. Sa enumar cateva.
    – sistemul de operare Android este mare consumator de resurse, chiar daca inchizi din cand in cand aplicatiile deschise in fundal, acestea se deschid singure, memoria RAM este permanent ocupata in proportie de aprox 50%, indiferent de tipul terminalului mobil ( entry level, middle range sau high end ). Ca atare, un telefon cu Android are procesorul ” obosit ” numai dupa 6 luni de utilizare, deoarece este foarte solicitat de catre sistem, indiferent de marimea acestui procesor sau de numarul de nuclee.
    – fragmentarea prezenta in acest moment pe piata Android este un minus. Datorita customizarii excesive pe care producatorii o adauga peste interfata nativa Android, update-urile apar greu, lent, cu foarte multe bug-uri si probleme si nu apar pentru toate modelele Android, de obicei telefoanele mai slabe sunt uitate, de aici si fragmentarea pietei.
    – aplicatiile din Google Play sunt multe, dar in general de calitate mai slaba decat cele din Windows Store sau App Store, Google nu are inca un control strict al acestora si exista numeroase cazuri de aplicatii malitioase.
    – personal nu am avut nici un telefon cu Android care sa nu se blocheze, indiferent de configuratia acestuia, chiar si Galaxy S4 avea lag-uri si o data s-a si blocat. Acest lucru nu s-a intamplat niciodata cu un telefon cu Windows Phone 8, indiferent de cat demult l-am solicitat, nu are lag-uri, nu se blocheaza, personal am mari dubii legate de afirmatia care sustine ca jocurile pe Windows ruleaza sacadat fata de cele de pe IOS, este o falsa obiectie.
    – nu in ultimul rand, un telefon cu Windows Phone nu are nevoie de aceeasi configuratie hardware ca si un Android, deoarece Windows Phone ca si sistem de operare este mult mai bine optimizat.
    – comentatorii de aici, cautati site-uri de profesionisti tech si interesati-va. Veti avea confirmarea faptului ca, la nivelul de calitate si profesionalism cu care sunt construite telefoanele mobile marca Nokia se mai poate ridica, poate, doar Motorola.
    Restul sunt povesti, marketing ieftin si comportament mimetic…
    Cu stima…

Comments are closed.