Rezerva ta de energie, baterie externa de la OYAMA: OY430

Posted by

 Saptamana trecuta v-am prezentat modelul OY340 care mie imi e mult mai drag, deoarece foloseste energie regenerabila, iar panourile solare reprezinta una din placerile mele vinovate (parca am plagiat pe cineva cu textul asta, dar nu mai stiu pe cine). Saptamana aceasta o sa va vorbesc despre Power Max OY430 (astia special au pus cifrele alea, ca sa ma incurce. OY 340 – OY 430) care asigura mult mai multe incarcari si mult mai multa energie de rezerva.

Dotata cu un acumulator de 4000 mAh si o iesire de 2.1 Amp, poate incarca aproape orice dispozitiv care se incarca prin USB, la aceeasi viteza, ca un incarcator de priza. Avand in vedere caracteristicile acumulatorului, evaluez ca imi pot incarca de 2 ori fara probleme tableta de la el, iar in cazul altor device-uri presupun ca se vor putea incarca de si mai multe ori.

Cand am desfacut cutia, am fost uimit ca, spre deosebire de modelul prezentat saptamana trecuta, OYAMA OY340, acesta nu are niciun cablu. Se poate vedea si in poze. E drept, dupa aceea am descoperit ca totusi are un cablu USB de incarcare ascuns undeva, in partea din spate a dispozitivului. Greutatea lui de asemenea nu reprezinta o problema, avand doar 125 de grame. Are acelasi unic buton, de data aceasta intr-o alta pozitie, forma si dimensiuni.

Inainte de a va prezenta specificatiile tehnice, vin sa va arunc o intrebare. Pe care dintre modelele OYAMA l-ati alege, cel cu panou solar care are acumulator de doar 1400 mAh sau acesta din urma, prezentat azi, care are 4000 mAh? Pentru ca e foarte grea alegerea – mai multe incarcari in „buzunar” sau mai putine, dar „folosibile”, chiar si in locurile unde energia electrica nu s-a descoperit inca.

Oricum, eu am ales deja, pentru mine, modelul solar, iar modelul prezentat azi il voi oferi in cadrul unui concurs pe blog in curand.

Specificatii tehnice:

  • Capacitatea bateriei: 4000 mAh, cu polimeri de litiu
  • Tensiunea nominala de intrare: 5V – 800 mA Max
  • Tensiunea nominala de iesire: 5V – 2,1 A Max
  • Temperatura de lucru: 0 C – 45 C
  • Greutate neta: 125 g
  • Caracteristici de siguranta: Protectie la supraincarcare, scurtcircuitare si supradescarcare.

Si cateva poze, ca sa vedeti mai clar despre ce jucarie draguta e vorba:

7 comments

  1. Vezi ca ala solar are capacitatea mai mica 1400 mAh, asa ca este o alegere destul de dificila. Eu inca ma gandesc pe care mi-o opresc si pe care o „scot” la concurs.

  2. Eu am deja una de 1 an (vezi in link), e foarte buna la serviciu sau in deplasari. Incarcarea se face foarte repede, la fel de repede ca la priza, uneori imi pare ca o face chiar mai repede, insa acum, dupa 1 an de folosinta, imi incarca telefonul cam o data si jumatate maxim. Ar cam fi cazul sa ma uit dupa una noua. Se incarca de la USB cam in 3-4 ore.

  3. Pai o folosesc foarte rar, la Note 2 ma tinea bateria o zi, sa zicem ca daca abuzam, poze multe cu blitz si altele era nevoie de ea, la Note 3 tine cam 2 zile bateria, inca nu am abuzat asa rau de el.

Comments are closed.