12 ani de blogging

Posted by

Prins cu alte treburi, aproape ca era sa uit de cat de importanta este aceasta zi pentru mine. Eram la volan, cand mi-am dat seama ca suntem in data de 10 mai si ca se fac 12 ani de blogging, adica de cand, cu bune si rele, am decis sa-mi astern gandurile online si sa le impart cu cititorii mei. Stateam si reflectam de data aceasta nu cat de departe am ajuns, ci la faptul ca in cei 12 ani am acumulat multa experienta in domenii in care probabil, daca nu ar fi existat blogul, nu le-as fi acumulat niciodata.

Ma gandeam la potentialii concurenti din piata si la resursele de care ar avea nevoie ca sa bata 12 ani de experienta intr-un domeniu. Nu zic nici ca e imposibil, nici ca e foarte greu, doar ca probabil efortul necesar cuiva care incepe acum este mult mai mare decat efortul de care am avut eu nevoie sa cresc si sa dezvolt acest blog.

La inceputul anului, nu mi-am pus multe obiective legate de dezvoltarea blogului personal, am zis ca anul acesta vom vedea cum e drumul si vom face mai mult ceea ce vom simti decat strategii bine definite si target-uri care par intotdeauna greu de atins. In urma cu cateva saptamani, am simtit nevoia sa scriu mai mult si am simtit nevoia ca o parte din gandurile mele sa ajunga din nou aici, pe blog, in fata unui auditoriu care in ziua de azi e tot mai ocupat si prins in treburile zilnice si care nu mai apuca sa citeasca un articol prea lung.

M-am intrebat de ce fac asta? De ce imi doresc sa scriu zilnic pe blog? Nu am gasit un raspuns, dar mi-am ingaduit sa pot decide la fel de bine in orice moment sa intrerup postarile zilnice daca voi simti ca nu este drumul pe care aleg sa merg. Deocamdata sunt multumit de ce se intampla si cumva e o metoda de relaxare, printre zecile de probleme care apar in viata de antreprenor.

Am sa va povestesc mai multe probabil cu alta ocazie. La curatenia de ieri, m-am intepat destul de rau la o mana si nu e perfect functionala, asa ca fiecare cuvant scris azi e un efort de scriere si o mica durere inabusita de dorinta de a-mi posta gandurile.