200 Mbps Internet pentru acasa cu UPC

Posted by

upc Ieri am avut ocazia sa particip la o mica discutie despre ce inseamna conexiunea la internet in zilele noastre, de ce ne poate fi utila o conexiune de 200 Mbps si mai ales despre numarul de device-uri conectate simultan la internet atunci cand suntem acasa.

De exemplu, la mine in casa sunt conectate in general 3-4 device-uri desi numarul lor poate creste pana la 6, daca pun la socoteala faptul ca am un chromebook si un computer pe care nu l-am mai deschis de multa vreme. De asemenea, prietenii apropiati au parola de la wireless-ul meu si telefoanele lor se conecteaza automat atunci cand vin in vizita pe la mine. Cred ca nu mai este nevoie sa va spun ca prima intrebare pe care o pun atunci cand merg eu la ei in vizita este legata de parola de la wireless.

Din discutii a reiesit ca in mod cert numarul de dispozitive conectate la internet este in crestere, si daca unii au deja televizoare care se conecteaza pe wireless sau chiar aparate de aer conditionat inteligente, eu ma gandesc si la faptul ca pot pune cateva camere video cu IP care sa faca streaming video, nu atat din casa  (ca nu-s la big brother), cat din parcarea unde imi tin masina, sau de pe casa scarii.

Internet pentru intreaga familie este deviza sub care cei de la UPC vor sa vanda acest pachet. S-a plecat de la premiza ca, in timp ce tatal se uita la un meci de fotbal prin streaming, fiul se joaca la un joc in retea cu prietenii, iar mama cauta ceva retete de bunatati pe tableta. Banda consumata de catre jucatorul inrait in retea ar putea afecta bunul mers al internetului pe restul device-urilor din casa.

Am si cateva poze, nu prea multe din pacate, pentru ca am incercat sa fac cateva cu GoPro-ul si daca nu e suficienta lumina, rezultatul e dezastruos in cazul pozelor:

Multumesc lui Victor Kapra pentru invitatie. Poze mai interesante gasiti si in articolul lui John, dar si pareri mai pertinente despre aceasta oferta. Ma gandesc daca sa trec sau nu la aceasta oferta (sunt client UPC de ceva vreme, de cand o anumita companie a renuntat la canalul Discovery), dar am inca ezitari, datorita faptului ca eu plec dimineata de acasa si vin seara tarziu, Dana e si ea pe la facultate toata ziua. Doar o ora seara ce avem conectate toate device-urile la net.

6 comments

  1. Recomandarea mea este sa ai grija cu cheltuielile personale (curente), gen abonamente telefoane, Internet, gadgets and shit like that. Daca ma intrebi pe mine este primul pas spre „libertatea” pe care ti-o doresti, nu vorbesc de „zgarcenie”, vorbesc de lucruri de care nu ai nevoie si le cumperi oricum. Nu sunt chiar persoana care respecta asta, am analizat logic si am decis ca nu-mi trebuie un MacBook, urmatoarea zi m-am bagat in magazin (doar sa-l vad) si l-am luat pe loc.

  2. Am destul de mare grija cu ele dar am pus ochii pe doua gadgeturi, unul de 2000 de euro si altul de aproape 1000….. nici nu vrei sa stii. Despre primul o sa apara marti pe blog desi te bat data ti-l iei. 🙂

    Al doilea e Note 3 pentru care ma tot amagesc singur, ca sa-l testez inainte ca poate o fi asa si pe dincolo…. Desi mi-e ca nu se incheie luna si l-am luat deja.

  3. Si totusi am si eu o mica intrebare pentru cine stie. Eu stiam ca cei de la UPC pentru extern „cumpara cablu” de la RDS. Daca asta e cazul pe extern nu inseamna ca cei de la RDS stau mai bine ?

  4. Si crezi ca stiu sa-ti raspund eu la aceasta intrebare? Cat despre asta cu cumparat extern de la RDS banuiesc ca se poate incadra la mituri urbane, existau conexiuni T3 in romania inca de prin 2001-2003 cam asa. Sunt sigur ca sunt multe iesiri de date din tara. Stiu ca era un nod principal chiar in Frankfurt sau ceva de genul la un moment dat.

  5. Dar ping-ul cum e la upc , se merită să trec de la next gen la upc pe oferta de 150 mgb .
    Mă interesează cum se comportă conexiunea lor în jocuri ce lag e sau dacă nu e

Comments are closed.