Am început să-mi mut cărțile, dar în final tot trebuie să apelez la o firmă de mutări mobilă

Posted by

Știți că vă spuneam în urmă cu câteva zile că m-am mutat la casă. Încet, încet am început să-mi car cât mai multe lucruri din apartament. Pentru că nici nu am încă loc unde să le pun aici pe toate și nici nu e grabă pentru că apartamentul încă rămâne ca plan de back-up, am început să car obiectele mici, cum ar fi cărțile care și-au găsit rapid loc în noua bibliotecă din atelier.

Din păcate și spațiul aici este limitat și oricum nu voi putea cara eu singur obiectele de dimensiuni mari sau grele cum sunt canapeaua, paturile, sifonierele și alte obiecte pentru care clar va trebui să apelez la o firmă de transport mobilă pentru a le putea muta. Nu se va întâmpla prea curând, depinde cum evoluează amenajările interioare la casă, dar încet, încet am zis că măcar cele ce se pot cara într-o cutie pe brațe să le mut aici.

Bineînțeles că relocarea aceasta a început mai demult, cu cele 2 birouri, apoi al treilea, apoi computerele, monitoarele și ceea ce probabil ați mai văzut când v-am vorbit de reamenajarea studioului pentru YouTube. Adică am luat întâi ceea ce aveam neapărată nevoie, apoi am luat ceea ce consideram că merită mutat și are deja loc în atelier iar restul mai vedem.

Partea amuzantă, am început să nu mai am loc de polițe sau rafturi pe pereții din atelier, unul din pereți fiind amenajat ca un fel de suport de umerase pentru a-mi păstra tricourile. Suport care de la 2-3 tricouri pentru YouTube, se aglomerează pe zi ce trece.

De ce fac asta?

Probabil te întrebi de ce car eu așa, mereu și nu le car la final toate, pentru că nu o să mă coste mai scump relocarea locuinței dacă mai sunt și 5-6 cutii cu chestii în ele, adică tot în banii ăia o să intre relocarea întregului apartament indiferent dacă mai am eu sau nu încă câteva cutii cu diverse obiecte pe care le țineam prin casă.

În primul rând profit de faptul că nu este o urgență și că pot face ordine în lucruri pe care nu aveam niciodată timp la bloc să le iau la mână. Deja mi-am făcut 2 cutii, una cu deșeuri electronice și una cu vechituri, ambele urmând să ajungă fie la gunoi fie în mâna unor colecționari sau a unor oameni care cred că mai au ce face cu ele. Sunt câteva obiecte cum ar fi primele mele telefoane mobile, primul telefon inteligent pe care o să le păstrez ca amintire, dar în rest trebuie să scap de ele.

Așa că faptul că le pot lua la mână, pe categorii: cărți, electronice, bibelouri și pot selecta ce păstrez din ele mă ajută și îmi face totodată plăcere. Sunt multe amintiri plăcute și multe chestii interesante pe care le-am adunat de-a lungul anilor. Mă gândesc totuși că biblioteca mea pe care am luat-o pentru YouTube se va umple rapid și va trebui să găsesc în curând și mai multe spații de stocare.

Oricum ar fi, o să vă anunț când e gata mutarea și când am decis dacă vând sau închiriez apartamentul. Deși mă gândesc să fac un astfel de anunț în curând.”