Ambasadorul blogosferei

Posted by

Am stat mult sa ma gandesc la care ar putea fi titlul trainingului de azi organizat de cei de la Microsoft pentru bloggeri. M-am gandit si la ce am invatat si la lucururile cu care am plecat de acolo. Mi-am si notat cateva idei. Dar dincolo de toate am decis sa va vorbesc despre un singur lucru. Despre un discurs de cateva minute in care am vazut atata incredere incat pur si simplu as spune am ramas profund impresionat.

Raluxa a vorbit cu atata incredere si atat de frumos despre blogosfera, asa cum nu am mai vazut pe nimeni pana acum sa o faca. Nu a exagerat, nu a vorbit in cuvinte dulci si inaltatoare, a spus lucrurile intr-un mod simplu  dar inaltator  care ii da pur si simpludreptul total de a fi numit ambasador al blogosferei.

Dincolo de asta am invatat ca povestile sunt frumoase, ca ne-au placut povestile si ca ar trebuii sa spunem si noi la randul nostru povesti. Ca desi pare greu uneori e usor. Ca si povestile au o structura si probabil daca mergi pe linia lor in mod sigur o sa ajungi mai usor la oameni.

Pentru ingredientele unei povesti am aflat ca e bine sa:

  • atrag atentia,
  • fiu sincer si autentic,
  • vorbesc despre beneficile celorlalti,
  • creez dialog,
  • imi fac intentia cunsocuta.

Am mai invatat din povestea 5 si 6 ca e bine sa vorbesc intodeauna despre valori si despre viziunea mea. Sau sa zic mai bine viziunile mele.

Asta cu viziunea e o piatra care ma chinuie mereu de ceva vreme. Pentru ca viziunea mea e mare, giganta, si nu prea vorbesc des despre ea. Am tot zis ca incep sa lucrez la ea dar pierd vremea mereu cu viziuni marunte.

2 comments

  1. Ai un like si un rt. Sunt prea obosit ca sa fac comentarii inteligente, insa in ceea ce priveste ce ai scris, sunt total de acord.

  2. Ca sa ajungi la viziuni mari, trebuie sa indeplinesti mai multe viziuni marunte. Si este bine sa-ti tintesti obiective mari ca sa te bucuri de drumul spre ele…chit ca ajungi sau nu la ele…

Comments are closed.