Art 4 Africa

Posted by

In timp ce toata lumea alearga dupa bani si nu vor sa miste un deget daca nu au ceva de castigat din asta, alti oameni, se impica in proiecte umanitare pentru ajutorarea unor copii care nu am nici macar dreptul la educatie.

Pe scurt, am fost invitat si eu la acest eveniment care se tine Joi 15 Aprilie 2010, ora 19.00, in Absintherie Sixtina si unde niste oameni deosebiti vor arata ca le pasa. Din pacate nu voi putea ajunge la eveniment, trebuind la ora inceperii evenimentului sa ma ocup de educatia tinerei generatii de studenti din Ploiesti. (adica am ore la universitate in Ploiesti). Oricum nu va costa nimic sa ajutati la promovarea evenimentului daca nu vreti sa va implicati mai mult in aceast proiect.

Despe ce e vorba mai pe larg va las sa cititi singuri din comunicatul de presa sau pe blogul oficial:

In data de 15 aprilie va invitam sa deveniti parte din Art4Africa, un proiect ce isi propune sa ajute copiii dintr-o comunitate izolata din Uganda, Africa de Est: satul Busabaga. Pe parcursul evenimentului veti uita de problemele cotidiene pentru a va indrepta atentia asupra unui prezent dureros: oameni care nu au dreptul la educatie gratuita, fara de care nu au nicio sansa in fata unei societati conservatoare, supusa unui razboi civil.

Va asteptam joi, 15 aprilie, incepand cu ora 19.00, la Absintherie Sixtina din centrul istoric, pentru ca impreuna sa incercam sa dam o noua sansa la educatie acestor copii, printr-o licitatie de arta si un targ caritabil. Artistii care au confirmat deja participarea la eveniment prin donarea de lucrari sunt: Ciprian Paleologu, Mihail Cosuletu, Simona Vilau, Matei Branea, Paul Hitter, Vlad Eftenie, Radu Vitalaru, Gina Buliga, Alex Mirea, Roxana Banic, Sorin Cojocaru, Daniela Vasiliu, Cristi Malaia, Alexandra Plamadeala.

Pe langa licitatia de arta, la targul caritabil veti putea achizitiona obiecte de suflet care sa va aminteasca de oameni pe care nu ii cunoastem dar care au atata nevoie de noi. Intreaga suma obtinuta in urma vanzarii acestor obiecte va fii donata copiilor din satul Busabaga.

Printre surprizele serii se numara o reprezentatie inedita de muzica traditionala africana sustinuta Ikhaya Drum, timp in care artistul vizual Diana Kiss va proiecta imagini si filme reprezentative pentru proiect si pentru cultura Africana. Vor urma o serie de discutii cu invitatii speciali ai evenimentului: Marius Chivu (Dilema veche), Alice Nastase si Florin Grozea.

Organizarea evenimentului a fost realizata exclusiv prin voluntariat si sustinere benevola din partea partenerilor. Promovarea evenimentului va fi realizata integral prin metode neonventionale care nu consuma resurse financiare. Investitia tuturor celor implicati consta exclusiv in timp si energie.