Bani din blog – The book

Posted by

De vreo 6-7 luni ma bate ideea asta, sa scriu o carte de marketing despre cum sa faci bani cu ajutorul unui blog. Totul insa a ramas la stadiu de idee si de „will be nice to have”, am decis la un moment dat ca ideea asta ar fi bine sa o impart cu alcineva, adica cartea sa aiba doi autori. Nefiind sigur de seriozitatea mea de a duce la bun sfarsit aceasta idee, nici nu am apucat macar sa discut cu celalalt daca e interesat sa facem asta. Am tot zis ca discut cu el dar nu am apucat. Probabil odata, daca o venii vremea sa ma tin serios si de asta o sa discut.

Pana una alta vad ca ideea mea au avut-o si altii, si as fi tampit sa ii acuz ca mi-au furat ideea, pot spune doar ca au gandit si ei lafel ca mine si au acceasi idee. Astfel am descoperit o carte despre bani pe Internet si in special despre bani din bloguri. Uitandu-ma in cuprinsul ghidului nu pot spune ca e exact felul in care mi-am imaginat eu ideea, dar nu sunt sigur ca modul in care vad eu lucrurile e intodeauna cel mai bun. Si bineinteles ca eu as fi pus pe cineva care doreste blog sa isi faca in primul rand un blog pe i3.ro pentru a se invata atat cu ce insemana platforma de wordpress cat si cum trebuie lucrat cu un blog.

Ideea cu planul de actiune pentru a castiga bani din blog suna foarte interesant, eu unu nu m-am gandit la ea pana acum deci chiar si „cartea” pe care mi-am imaginat-o eu avea scapari.

4 comments

 1. Dar sunt zeci si zeci de carti si tutoriale despre cum sa faci bani pe bloguri si pe net in general. Ma gandesc sa poti scrie doar despre ce ai aplicat si ti-a mers tie sau unui prieten de-al tau. Oricum mai degraba scrii cartea in articole pe blog 🙂

 2. Mi se pare mai interesant sa scrii o carte despre cum ai ajuns tu si celalalt autor sa faceti bani din blogging decat despre cum sa faci bani din blogguri. Cred ca ar prinde mai bine… parerea mea 😀

 3. Cum se impaca ideea ta cu paragraful urmator, tot dintr-un articol scris de tine pe blog :


  – Nu am facut blogul acesta pentru bani, era singura chestie personala, dar imi aduce bani, nu multi, dar pe o piata mai mare mi-ar aduce cat sa traiesc din asta.

  Sursa

  Mi se pare normal ca cei care au performante in acest domeniu sa fie si cei care pot invata pe altii (asta daca intr-adevar vor sa-si creeze singur concurenta)

 4. @alderas: tu vezi blogul din punctul de vedere a ce ai aplicat, nu din punctul unui utilizator care are nevoie de o carte ca sa il invete sa isi faca blgo, sa-l invete cum sa scrie, si abia apoi si cum sa faca bani din asta. Tu vezi o carte pentru bloggeri care sa invete sa faca bani, eu as vedea mai repede o carte pentru oameni ca sa invete sa fie bloggeri (si la ultimile capitole sa invete si despre monetizare)

  @Nu vreau sa scriu un roman, si o carte tehnica cu sfaturi practice ancorate in realitatea de zi cu zi, nu teoretica.

  @ionutg Revin la ideea ca blogul meu nu l-am facut pentru bani, dar am bloguri de nisa care sunt facute pentru a face bani. Oricum un blog personal scoate mult mai greu bani decat un blog de nisa. Deci atunci cand vorbim de bani, de o afacere, vorbim de un blog dedicat unei nishe, nu unul unde sa scriu eu tot felul de prostii.

Comments are closed.