Biroul din Potos (2016)

Posted by

Nu, nu sunt in vacanta, chiar daca ai putea fi tentat sa crezi asta. Imi place sa calatoresc si de asemenea sunt obisnuit sa lucrez din diverse locuri menite sa imi aduca inspiratie, sa ma incarce cu energie si de asemenea sa ma relaxeze. Nu am sa inteleg niciodata de ce trebuie sa lucrez dintr-un birou in centrul orasului, cand pot lucra foarte bine si de pe terasa unui bar pe plaja. Nu am inteles de asemenea niciodata de ce trebuie sa lasi total deoparte internetul si tehnologia atunci cand te afli la mare pe plaja. Pentru cei care vor sa stie mai multe despre acest stil de viata ii rog sa citeasca despre digital nomad. Nu am pretentia ca as fi unul dintre ei, dar stilul meu de viata se aseamana uneori cu acest concept.

Un client imi spunea zilele trecute ca cel mai bine ne auzim cand ma intorc. Satul oarecum de treaba asta pe care o aud destul de des, l-am intrebat sec: „Ce o sa faci daca ma intorc peste 10 ani, o sa ma astepti pana atunci sa iti fac site-ul?”. Evident ca l-a cam blocat intrebarea mea. V-am mai povestit despre visul meu de a calatori si o parte dintre voi stiti ca acel articol mi-a adus titlul de calatorul legendar in blogosfera si un important premiu (un antrenament spatial in Amsterdam).

 

Avantajele unui „birou” pe plaja

1. Creste productivitatea

Lucrand intr-un spatiu in care te simti bine si care te ajuta sa te relaxezi, vei avea parte de o productivitate sporita si vei putea lua mai usor decizii, nivelul de stres find mult redus din cauza ambientului exterior.

2. Beneficii pentru sanatate

Briza marii, atmosfera relaxanta din jur, valurile marii, toate au un efect benefic pentru organism. Muncesti relaxat, pentru ca mediul din jur ajuta la asta si mai ales, daca faci ceea ce iti place, nici nu stiu daca se mai poate chema munca.

3. Costuri reduse legate de birou

Nu te intereseaza de factura la curent si de cat consuma aerul conditionat, nu te intereseaza de costurile legate de chirie. Te asezi la un bar, iti iei o bautura rece si deschizi laptopul. In cazul meu, Lysistrata este locatia perfecta atunci cand ajung in Thassos.

 

De ce lucrez atunci cand „teoretic” sunt in vacanta?

Munca mea imi genereaza venituri de pe urma carora pot beneficia de „vacante” mai scurte sau mai lungi. Anul trecut am fost o saptamana in Grecia si alte 3 saptamani prin Europa. O vacanta pe care probabil un corporatist nu o poate avea. Daca doar cateva zile pe plaja cu laptopul in brate imi prelungesc „vacanta” cu alte cateva zile, atunci se merita din plin sa fac asta. Si da, nu e ca in vacanta, cand te relaxezi total si stai la soare, dar cine nu ar vrea sa poata beneficia de o baie racoroasa in mare in timpul „orelor de program”, sa manance tot felul de bunatati autohtone la masa de pranz si sa se bucure partial de beneficiile unei vacante?

P.S. Am mai scris despre acest birou si anul trecut; vezi aici.

potos-terasa-pensiune-dusseldorf

Comments are closed.