Business (r)Evolution – Ploiesti 2017

Posted by

Din cand in cand mai au loc si la Ploiesti evenimente interesante de business; si, desi am aflat de el abia aseara si a trebuit sa-mi modific programul pentru a putea ajunge, am reusit in cele din urma sa-mi fac timp si sa particip la acest eveniment, mai ales ca trata cateva subiecte care chiar ard in momentul acesta: TVA Split si GDPR 2018.

Cel mai mult mi-a placut prezentarea lui Tudor Galos; ma rog, il stiu pe Tudor de multa vreme si anii de „antrenament” la Microsoft isi spun cuvantul. A fost foarte interesant si Workshop-ul din partea a III-a a evenimentului, desi, dupa prezenta din sala, as zice ca jumatate dintre ei (cei care nu au stat pana la final) deja sunt experti in „Cele mai eficiente practici in atragerea, retinerea si recompensarea celor mai buni angajati”. Trist, mai ales cand ne vaitam ca ne pleaca angajatii buni. Erau multe lucruri interesante in acest workshop, pacat ca multe exemple erau pentru firmele cu peste 10 angajati si nu erau adresate firmelor mai mici, cum e a mea. Dar chiar si asa, mi-am notat multe lucruri pe care sper sa le pot adapta si utiliza la mine in firma. Cea mai proasta prezentare a fost a unui ploiestean si, ca si cum hotelul ar fi simtit asta, a mai picat si curentul in timpul prezentarii. Nu va dau nume ca nu are rost, dar mi s-a parut o imagine reprezentativa a mediului de afaceri de la Ploiesti, in comparatie cu mediul de afaceri din Bucuresti.

Subiectul zilei a fost TVA Split si multitudinea de probleme pe care le aduce acesta. Am aflat informatii noi, dar tot ramane o mare problema pentru mediul de afaceri si toata lumea spera intr-o minune prin care acesta sa dispara pana la 1 ianuarie, cand intra in vigoare, cu caracter obligatoriu. Eu ma gandesc sa renunt la a fi platitor de TVA sau daca nu, incerc sa trec la TVA Split putin mai devreme de 1 ianuarie (adica 1 noiembrie sau 1 decembrie) pentru a nu avea parte de surprize neplacute in ianuarie. O alta solutie ar fi sa suspendam activitatea pana prin februarie, ca sa treaca nebunia.

Ca sa concluzionez, a fost o zi productiva si a meritat din plin efortul. Nu uit sa adresez multumiri si organizatorilor, si sponsorilor: Doing Business, Kompass, Alpha Bank, Biris-Goran, PWC, Edenred, Valoria.