Castigatorul concursului: Carti preferate din trecut

Posted by

 In primul rand, vreau sa va multumesc tuturor celor care ati comentat si mi-ati adus aminte de minunatele carti pe care le-am citit in copilarie.

De asemenea, vreau sa stiti ca, datorita raspunsurilor voastre foarte bune, mi-a fost foarte greu sa aleg castigatorul. Multumesc de asemenea si celor de la Libris pentru cartea oferita in cadrul acestui concurs.

Prima oara le-am citit pe toate, de trei ori. Apoi m-am dus la masa, gandidu-ma ca, poate pana mananc, creierul reuseste sa gaseasca ceva la unul din comentarii care sa ma faca sa aleg castigatorulul. Am venit de la masa si le-am mai citit o data. Tot nimic.

Am trecut la alta strategie, le-am copiat pe toate intr-un fisier si am zis ca elimin pe diverse motive (foarte subiective, bineinteles) din lista pana ramane doar unul singur. Personal, nu sunt mare fan al cartilor Sandra Brown de exemplu, asa ca asta a fost unul din criteriile de eliminare la inceput si tot asa, pana am ramas la vreo 6 comentarii, dintre care nu reuseam sa mai elimin niciunul. A fost momentul in care m-am enervat si am sters fisierul respectiv, renuntand si la aceasta metoda.

Si totusi, un comentariu imi venea mereu in minte, cineva spusese ca i-au placut foarte mult Ciresarii, dar nu comentariul in sine a facut ca lucrurile sa fie interesante, cat faptul ca blogul comentatoarei parea o continuare a ceea ce spusese ca ii place. Aventura, descoperiri ale frumusetilor Romaniei si structurarea pe zone pareau luate exact din cele cinci volume ale cartii de mai sus. Iar partea cu capitanul de vas parea luata din „Toate panzele sus”.

Singura problema era ca nu puteam sa tin seama de blogul ei, avand in vedere ca multi alti cititori care au comentat nu au un blog si nici nu am mentionat in criteriile de jurizare ca ar conta cu ceva acest lucru. Cu toate acestea, am decis in final ca premiul sa mearga la Anda Stanciulescu, iar daca am gresit in alegerea mea, o sa va rog sa nu ma judecati prea aspru. Puteam bineinteles sa va spun ca e cel mai frumos comentariul ei, dar adevarul este ca peste 90% dintre comentarii au fost extraordinare si mi-au placut foarte mult. Nu aveam cum sa le premiez pe toate, asa ca trebuia cumva sa aleg.

Va multumesc inca o data celor care ati participat si va anunt ca maine avem un alt premiu deosebit de interesant, o pereche de…. prefer sa va tin in suspans pana maine.

2 comments

  1. Felicitari cistigatoarei 🙂 Nu te”iau la rost”doar pentru ca dupa ce mi-am spus parerea despre cea mai…carte,am cazut pe ginduri si mi-am reamintit cu placere multe din celelalte carti pe care nu le-am amintit in comentariul postat 🙂

  2. Multumesc tare mult, Dragos! Chiar sunt o mare amatoare de povesti si aventuri si poate aceasta pasiune mi se trage tocmai de la „Ciresarii”. Incerc ca fiecare calatorie s-o vad ca pe o poveste, pentru ca am ramas un copil si carui prichindel nu-i plac povestile?:D

    Apropo, si pe „Toate panzele sus!” am devorat-o intr-o vacanta, la mare, cand inca plecam prin lume alaturi de parinti. Sa ma fii vazut cu un volum de vreo 800-1000 de pagini, pe cearsaf, nedistragandu-mi atentia nici pescarusii, nici marea, nici nisipul fierbinte…

Comments are closed.