Castigatorul concursului: Regaseste placerea cititului

Posted by

Libris Iata ca a mai trecut o saptamana, in care cititorii nostri s-au zbatut sa vina cu motive cat mai bune, pentru a ma convinge ca merita sa imi continui cautarea mea in a regasi placerea de a citi de altadata. Foarte multi mi-au recomandat o carte, desi tocmai le-am explicat ca nu un maldar de carti puse in brate ma stimuleaza, ci poate altceva, ambientul, amintirile. Cu atat mai mult, cred ca m-ar fi convins o carte despre care nu am auzit niciodata.

Spre final insa, au inceput sa vina comentarii bune sau care sa ma puna macar pe ganduri in ceea ce priveste redescoperirea placerii de a citi. Penultimul comentariu, cel al lui Emil Calinescu, aproape ma convinsese ca un mediu favorabil cititului ajuta mult, chiar daca i-a trezut prin gand sa ma scoata si afara in frig. Aproape ca ma gandeam ca el este castigatorul, cand am citit si comentariul final, pe care imi permit sa vi-l reproduc mai jos:

Încrâncenați cum suntem, angrenați în tumultul activităților de zi cu zi, uităm să ne mai oferim un timp doar pentru noi, în care să citim o carte care ne poate face să trăim o altă viață, să ne identificăm cu personaje și să facem salturi virtuale în timp și spațiu. Așa că te înțeleg foarte bine. Este cazul multora dintre noi.
Ce ți-aș recomanda? Să încerci să faci un exercițiu de imaginație prin care să te întorci în vremurile copilăriei când, cu siguranță că savurai și tu cărțile lui Jules Verne, Alexandre Dumas sau Karl May. Amintește-ți de vibrația pe care o simțeai atunci și sunt sigur că vei redescoperi plăcerea lecturii!

E atat de fain scris textul, incat trebuie sa recunosc ca l-am trecut prin cateva tool-uri de copyright, sa ma asigur ca nu e cumva copiat de pe undeva. Felicitari pentru comentariu, domnule Dan Niculescu si va anunt cu bucurie ca sunteti fericitul castigator de saptamana aceasta! Felicitari si celorlalti participanti si nu uitati ca in scurt timp vom avea din nou concurs impreuna cu cei de la Libris.ro!

One comment

  1. Mulțumesc mult! Cartea este foarte importantă pentru mine, iar blogul pe care îl am este exact în jurul acestui subiect. Am scris comentariul din suflet și mă bucur mult că am reușit să vă transmit mesajul în doar cele câteva cuvinte.
    Numai bine!

Comments are closed.