Cat de irelevant este ZeList?

Posted by

Zilele trecute am fost la Social Media Summit – Iasi, eveniment la care am dorit sa iau parte tocmai din cauza topului pe regiuni pe care urma sa-l publice cei de la ZeList in premiera la acest eveniment.

Pentru mine topul respectiv este foarte important si relevant pentru ca stiu unde sa ma uit in el, si anume la mine. Romanul, ca tot romanul de altfel, e invatat sa se uite in curtea vecinului si uita sa se mai uite si in curtea sa. Eu nu m-am uitat niciodata cine sunt primii din top, cand spun unui advertiser ca sunt intre primele 1000 de bloguri din .ro conform ZeList am incredere ca advertiserul stie sa se uite pe blogul meu si sa isi dea seama ca chiar sunt in top 1000.

Cine ma cunoaste stie ca nu am facut niciodata link exchange chiar daca in romania google nu penalizeaza asta si de asemenea poate vedea destul de clar pe blogul meu cine sunt si ce fac. Si in plus daca advertiserul e prost si pune botul la cine sunt primii din top fara sa analizeze putin despre ce scriu oamenii aia sau care e adevarata cauza care i-a propulsat acolo (spam-ul de cele mai multe ori) atunci isi merita soarta si banii pierduti prin campanii pe bloguri irelevante.

Deci ma uit la mine, vad pozitia 800 si ceva asta inseamana ca sunt in primii 1000, iar daca exista 500 de bloguri care au facut tot felul de prostii pentru a ajunge cat mai in fata atunci probabil ca eu sunt in primii 300, dar informatia ca sunt in primii 1000 de blogerii din .ro este relevanta si zic eu reala. Stiu exista si discutile despre cei care nu vor sa sfie in top, dar pe langa faptul ca sunt cativa, in afara de zoso si arhi (nu stiu altii care sa fi facut asta) se compenseaza cu cei care fraudeaza sistemul prin diverse metode. Deci oricum ai da-o tot in primii 1000 raman.

Toata lumea tipa ca pe Muntenia blogatul a iesit primul, ma asteptam la asta, si? Toata lumea stie de el, cred ca e primul la cel mai popular oricum ai da-o. Cu toate astea nu mi-as dorii vreodata sa fiu in pielea lui, sau daca probabil as ajunge de rasul blogosferei in ziua aia mi-as inchide blogul. Desi la engleza mea am toate sansele sa #haded si eu cu vre-o prostie prin blogosfera, sper ca lucrurile de calitate sa acopere aceste mici scapari.

Si la final: masuratorile sunt bune. Da mi-as fi dorit sa fiu in top 10 muntenia, analizele pe care le-am facut dupa aceea a aratat ca totusi nu am fost asa departe si ca cine stie poate data viitore ajung in top 10. Am iesit pe locul 2 cu contul de twitter si desi topul ala chiar e total irelevant m-am simtit bine cand m-am vazut pus pe zidul luminat din fata a peste 200 de oameni, oameni care murmurau poate cine e Haotik? Daca mai pun la socolteala si faptul ca nicknameul meu a fost pronuntat de 2 ori in timpul conferintei de speakeri (Chinezu si Bobby) nu pot sa mai spun decat un singur lucru. La Iasi am stralucit din nou. Si cand stralucesc senzatia de bine pe care o am nu cred a se poate compara cu nimic alceva.

Asticolul a pornit de la nemultumiri mai vechi auzite prin blogosfera dar si de la proaspetele articole ale lui Vali si Kriogen.

3 comments

  1. Tocmai pentru faptul ca multi dintre cei din top au ajuns pe cai neprofesionala spun ca este irelevant pentru mine.
    Ce ar insemna sa ma apuc sa fac si eu link exchange sa ajung in top100 in zelist? Cu ce m-ar ajuta? Mi-ar creste influenta cand vine vorba de o campanie? NU, mi-ar aduce doar trafic fals in urma acelor schimburi de link-uri si cititori care probabil nu ar intelege 10% din ce scriu eu, si cel mai probabil nu ar sta mai mult de 10 secunde pe blog.
    Cu ce te ajuta pe tine zelist?

  2. Asa cum am spus si mai sus, oricum ai da-o tot in top 1000 raman, iar asta e o informatie relevanta pentru mine. Nu ma intereseaza daca ceilalti 999 din fata mea sunt acolo pentru ca merita sau pentru ca au trisat.

  3. Măsurătorile sunt bune, ce se măsoară nu e bine! Şi de aici pornind, putem aduce argumente şi contra-argumente (fiecare câte 2-3 să se ajungă la toată lumea) numai bune de dezbătut la următorul phblogmeet. De acord?

Comments are closed.