Ce facem cand ne mutam?

Posted by

Am un prieten care tocmai si-a luat un nou apartament si trebuie sa se mute in el. Norocul lui e ca noul apartament e doar la cateva blocuri de cel vechi, astfel nu cred ca o sa aiba nevoie de o firma specializata pentru a-si muta lucrurile. Dar chiar si asa, o sa fie amuzant sa-l vad cum se plimba cu mobila prin cartier. Are de mers vreo 500 de metri.

Intamplarea face ca un alt prieten, din Bucuresti de data aceasta, se muta si el zilele astea. Cica se dau credite bune pe la banci si din cauza asta. Doar ca de data aceasta, distanta este mult mai mare si colac peste pupaza, mai are si masina in service, asa ca nici macar obiectele personale nu are cu ce le cara. Asa ca a apelat la o firma specializata in transportul de mobila, pentru mutarea pe care avea sa o faca, si anume, abctrans.ro, care am inteles ca au ceva tarife ok si de care a fost multumit.

Astfel mi-a venit ideea acestui articol, gandindu-ma ca probabil o sa vina vremea la un moment dat sa ma mut si eu in casa noua si sa imi mut lucrurile, de fapt intentionez la un moment dat sa deschid un sediu pentru firma. Oricum, dupa ce am venit din Japonia, am decis ca ar trebui sa am in casa doar strictul necesar si ca ar trebui sa avem in casele noastre doar atatea obiecte cate putem cara cu noi in orice moment al vietii. Desigur, asta e in teorie, ca in practica car lunar la tara, la parinti, cutii intregi cu diverse si tot mai raman in casa inca pe atatea. Am fost educat sa fiu strangator si sa nu arunc nimic, chiar daca atunci cand am nevoie nu le mai gasesc si cumpar altele noi de la magazin.

Asadar, eu presupun ca demontez toata mobila si le car eu singur cu masina, desi doar cand vine vorba de frigider sau canapea si deja imi dau seama ca socoteala mea imi da total cu virgula. Si atunci, daca ma intrebati ce as face eu intr-o astfel de stiuatie, o sa zic: „las’ ca vad eu atunci ce fac„, incercand cumva sa aman rezolvarea problemei.

Pana acum, cand am cumparat obiecte de mobiler de dimensiuni mari, am negociat cu vanzatorul si livrarea se termina in momentul in care produsul este la mine in casa. Sau am mai dat eu 10 lei la baietii de la transport sa-l urce pana sus, m-am descurcat cumva. Dar la o mutare efectiva nu mai merge solutia asta.

transport_mobila_mutare

Voi ce ati face, ati apela la o firma specializata si ati plati pentru asta sau v-ati descurca cumva singuri? Si aici ii exclud din calcul pe cei care au un prieten care detine o camioneta si la care pot apela.

One comment

  1. Of, nu-mi aminti cosmarul pe care l-am trait de fiecare data cand a trebuit sa ma mut. Si m-am mutat de destule ori incat sa ma satur de asta 😀 Te cam descurci singur, sa apelezi la o firma de mutari e scump si iti mai fac si figuri cand vine vorba de demontat si carat. De parca se asteapta sa iti ia banii fara sa depuna nici un efort…

Comments are closed.