Ce inseamna mindset?

Posted by

La inceputul veri mi-am dat seama ca totusi trebuie sa fac ceva cu viata mea, si chiar daca sunt haotic de la natura trebuie sa stabilesc cat de cat o directie, sau daca nu o directie, da-o naibi de directie, macar niste obiective. Asa ca am stabilit cateva lucruri destul de clare de facut pana la 1 septembrie atat ca obiective cat si ca directi, defapt directile erau 3 mari si late, antreprenoriat, bloging, programare.

Am muncit mult pentru cele 3 obiective care nu erau dificile dar costau o caruta de bani, cred ca undeva la 2000 de euro in total, dar le-am atins pana la 1 septembrie pe toate trei. Defapt am fost in stare sa produc banii necesari atingerii obiectivelor respective. Nu vreau sa le mentionez dar erau legate de sanatatea mea si de niste datorii la stat in principiu, deci nimic spectaculos.

In afara de cele 3 obiective mai trebuia sa stabilesc clar o directie, si pe fiecare zi care trecea, calea antreprenoriatului devenea tot mai clara. Odata cu ea si sinapsele neuronale faceau alte legaturi. Era vorba de o reasezare a modului de a gandii pe care o modificam contant pentru a vedea rezultatele. Vlad Stan in filmul de mai jos o numeste harta, eu pur si simplu consider ca realizez noi conexiuni intre sinapse astfel incat gandirea mea e orientata altfel. Si sa nu credeti ca e usor cand e vorba de schimbari de 180 de grade.

De asemenea mi-am dat seama ca trebuie sa invat de la altii multe din lucruri si astfel am inceput sa merg la tot felul de worskshopuri sau sa citesc diferite materiale destinate antreprenorilor. Astfel am ajus sa fac cele 3 worshopuri de start-up de la Business Design Academy, sa particip la Arena Ursilor la Brasov, si la alte evenimente dedicate antreprenoriatului.

Ceea ce mi-am dorit inca de cand am auzit de el si am tot insistat sa il fac a fost cursul de Mindset Design For Busines dar in cursul iteratilor Vlad a schimbat de atat de multe ori scoala incat nu stiam daca o sa mai am parte de el separat sau o sa fie doar in cadrul intregului program desfasurat de BDA.

Cand am primit mailul ca se mai face odata, m-am inscris chiar din tren la curs fara sa ma gandesc daca am sau nu banii in momentul ala. Intr-un fel imi pare bine ca a venit acum si nu in primavara pentru ca o parte din munca de repozitionare a modului meu de a gandii deja s-a facut. Asa ca acum probabil cursul va fi doar cel care v-a face reorientarea finala spre un nou mod de a gandii. Si stiu ca e gresit cand spun ca e o repozitionare finala, ca antreprenoriatul insemana tocmai si aceasta abilitate de a schimba modul de gandire si a il adapta situatilor intalnite in viata. Deci repozitionarea aceea finala am putea spune ca este valabila pentru aceasta etapa, dar odata cu ea voi putea spune ca anul acesta a fost unul decisiv pentru viata mea.

Ca sa nu mai lungesc vorba, va las sa vedeti inregistrarea cu Vlad Stan: