Concurs: Intrebare de blogger

Posted by

Saptamana aceasta am un concurs pentru bloggeri. Bineinteles, asa cum ne-am obisnuit deja, in parteneriat cu libraria online Libris, de unde puteti castiga o carte, orice carte, cu conditia ca pretul acesteia sa fie de maxim 50 de ron.

Concursul de saptamana aceasta este foarte simplu. Vreau ca voi, posesorii de blog, sa-mi lasati in comentariu o intrebare. Cea mai interesanta intrebare va primi raspunsul intr-un articol dedicat pe blog, dar si premiul oferit de catre Libris.ro.

Bineinteles ca intrebarea trebuie sa fie legata de blog. Poate ai o problema, poate e ceva ce vrei sa stii despre blogul tau, cum sa il dezvolti, cum sa il promovezi, cum sa … Va las pe voi sa veniti cu intrebarile. Eu o sa aleg una singura, la care ii voi da raspunsul si premiul. Cea mai interesanta dintre ele (dupa aprecierea mea total subiectiva).

Si sa curga intrebarile…

13 comments

 1. Ca şi blogger cauţi să ai cât mai multe vizite pe blogul tău preluând articole şi scriind despre ceea ce crezi că ar interesa publicul cititor sau scrii despre propriile tale idei,câştigându-ţi cititorii prin originalitate?

 2. Dat fiind faptul ca SEO si SEM sunt doua lucruri diferite , care crezi ca este cel mai important dintre cele doua si ce inseamna fiecare dintre cele doua pentru tine ? Daca nu pui accent pe nici una din cele doua, Social Media este un stalp al promovarii blogului tau in online ? 🙂

 3. Întrebarea mea: Cum să monetizez site-ul http://CitateMotivationale.com într-un mod „elegant” fără să stresez cititorul caci pun foarte mare preț pe aspect și viteză de încărcare atunci când vine vorba de un site.

  Acesta pot spune că este proiectul meu de suflet căci l-am preluat de la un alt onliner dedicat și l-am dezvoltat în câteva luni foarte mult (zic eu) prin multă muncă și dedicare, am reușit să închei parteneriate și colaborări. Am ajuns la trei autori și o frecvența de trei articole (materiale motivaționale) pe zi.

  Îmi doresc să duc proiectul și mai departe însă pentru a putea cere randament, calitate și cantitate trebuie să și plătești editorii.

  Revenind la premisă, deși ți-am citit articolele despre monetizare, aș vrea să știu concis și la obiect: Cum monetizez site-ul într-un mod plăcut ? AdWords mi se pare o prostie. În ceea ce privește afilierea… aștept păreri.

  PS: Am multe idei iar CitateMotivationale.com este proiectul pe care le aplic. Am idei și în ceea ce privește monetizarea însă până acum nu am aplicat nimic deoarece am considerat că am nevoie de o bază mai mare (Număr de articole, vizitatori respectiv fani pe Facebook).

  Dacă ar fi să câștig o cartea aș face mai departe un concurs pe CM.

  Toate cele bune.

 4. Intrebarea mea a fost pusa si pe un site de specialitate, acolo venind „profesional”, oarecum, pentru ca scriu pentru un site de stiri. Iar acum particularizez. Vorbim despre „artificii”. Despre titlurile alea minunate care te atrag, si tu ca cititor astepti cu mare nesat sa citesti ce ti se promite. Luam un exemplu aleator. „Ma marit”. Titlu care atrage cel putin un grup destul de mare de cunoscuti, prieteni din online/ offline, rude, familie si ce-o mai fi, dar si cititorul de rand care nu ma cunoaste, dar totusi se opreste si citeste. Se marita. Cine cu cine, cand, unde, cu fast sau nu si de ce. Si citeste, si citeste, dar articolul meu nu prea scrie mare lucru despre maritisul in sine. Vreau sa ma marit, dar poate mai incolo, am filosofat si eu si acum-s maritata cu jobul meu full time. Nu are, in cazul de fata, nicio relevanta titlul, dar te face sa citesti. Pana la capat, cu entuziasm, doar ca sa descoperi cine ce cand unde (intrebari esentiale si in blogging ca si in jurnalism). Si atunci intrebarea mea este: Pe de-o parte, iti castigi cititori. Pe de alta iti pierzi credibilitatea in fata lor. Merita sa faci asta? Daca da, cand, in ce context (pentru ca e clar ca nu in toate) si daca nu, de ce? Pentru ca nefacand asta risti sa pierzi mai mult decat ai castiga printr-un asa „artificiu”.

 5. Nu trafic, nu seo, nu promovare, nu monetizare. Cum iti imbunatatesti calitatea articolelor ? Restul vin de la sine 🙂

 6. Ce ii sfatuiesti pe tinerii bloggeri sa faca cand au o oferta tentata ca remuneratie de adverising dar care insa nu li se potriveste din vari motive? Sa accepte compromisul;
  Sa zica pas;
  Sau altele…

 7. hmmm, bun criteriul pentru concurs, intotdeauna cel mai dificil e sa pui intrebari pertinente.
  Nu particip la concurs, insa sunt curioasa ce intrebare vei alege, sper ca ne anunti. Am si eu preferata mea dintre comentariile de pana acum.

 8. Acum ca a anuntat Zoso ca s-a lasat de blogging, ce-ar trebui sa faca un blogger ca sa-i ia locul? 😛

Comments are closed.