Consignatia 70 80: Radioul cu lampi

Posted by

Saptamana trecuta, sau acum doua saptamani, cine mai stie exact, am vizitat o expozitie deosebita organizata de catre cei de la Pepsi-Cola legata anume vremurile de altadata. Ei bine am fost uimit sa vad cat de multe uitasem despre copilaria mea si despre obiectele folosite atunci.
Si cum fiecare astfel de obiect are o poveste in care sunt si eu implicat am decis sa expun amintirile si povestea a 5 obiecte cu care am interactionat in copilarie. Obiecte care nu sunt legate doar de viata mea ci si de anumiti oameni din viata mea.

O sa incep cu el, pentru ca ma leaga doarte multe amintiri de acest radio, pe cat de amarat, pe atat de multifunctional. Cand a aprut prima oara pe noptiera din camera in care dormeam a fost in primul rand o scara prin care puteam ajuge sus pe sifonier foarte repede si usor, via pat, noptiera, radio. Apoi a fost nava spatiala perfecta cu 4 butoane rotative cele din laterale si multe altele pentru toata gama de comenzi necesare pilotarii unei nave spatiale. Sa va mai spun si de acul indicator de frecventa care statea undeva in mijloc si controla „clar” directia de deplasare a navei.

Apoi m-ai tarziu, cu trecerea anilor, am descoperit ca are un fir care poate fi bagat in priza si ca si merge dracovenia care zacea drept mobilier la mine in camera e si funcionala. Sincer nu mai stiu daca nu cumva tatal meu o reparase intre timp sau a fost de la inceput functionala.

Astfel a inceput programul de ascultat viata si tin minte foarte bine 2 emisiuni care imi vor ramane vesnic in suflet. Cea dupa Radio Romania Cultural: Noapte buna copii. Si ceva mai tarziu o emisiune de la Radio 21 Sinaia despre care v-am mai vorbit aici.

Dupa aceea mi-a incantat multe noptii cu Radio Romantic, si m-a purtat frumos pe aripile dragostei, visarii si a unei adolescente zic eu fericite.

A revenit din nou in viata mea acest radio ceva mai tarziu, pe la 20 de ani, cand tatl meu era plecat in Israel iau eu proaspat posesor de Dacia 1300 m decis ca trebuie putin tunata, si cu toate ca stiam eu ca se pot arde „finali” de la casetofonu auto, bineinteles ca am scos boxele de la vechiul radio si le-am pus pe masina.

Veneam zilnic de la munca ascultand muzica la maxim, ceea ce a atras ceva priviri pe la baietii din cartier, astfel ca intr-o dimineata am gasit masina cu usile deschise si boxele lipsa. Pe vremea aceea locuiam la un bun prieten Andrei, dar povestea lui o veti auzi intr-un alt articol cand voi prezenta jocul Turism.

radio_70-80

One comment

  1. Se vede ca esti entuziasmat si emotionat. 😀

    „Apoi m-ai tarziu, cu trecerea anilor, am descoperit ca are un fiecare poate fi bagat in priza si ca si”

Comments are closed.