Creare subdomenii in php

Posted by

La unul din siteurile mele ma batea gandul sa fac in asa fel incat la inregistrarea unui nou user automat sa ii creeze subdomeniul cu numele lui. Chestie care am vazut-o functionand in WPMU si nu stiam cum se face. Dupa un studiu pe cateva forumuri si alte cautari pe yahoo am dat de tot felul de explicatii incalcite care aproape ca m-au speriat despre cum se pot realiza aceste subdomenii mai mult sau mai putin virtuale. Pentru un neavizat in ale linuxului sau in ale mod_rewrite as spune ca e aproape imposibil sa faca asa ceva.

Cand imi pierdusem speranta de a mai reusi sa fac asa ceva vreodata am dat peste un script in php care face totul singul, e drept in cazul meu nu se va putea aplica din cauza celor de la host care nu vor sa activeze wilcard DNS, dar poate in cazul altora va fi util.

Adresa de unde puteti lua scriptul si documentatia aferenta este urmatoarea:
http://www.addedworth.com/php/index.php?t=PHP_SUBDOMAINS

Sper sa fie utila celor care creeaza siteuri si comunitati, mai ales ca citeam zile trecute pe un blog despre socializeaza.ro ca duc lipsa de aceasta optiune.

3 comments

  1. eu unul m-am tot uitat pe toate site-urile unde apare linku asta …. si sunt inregistrate pe google … nici unu n-are o alternativa … si ite asa am ajuns si pe blogul tau

    it isn’t on google …. therefore it does not exist! :)))

    nu l-ai salvat cumva …. ca sa-l poti forwarda?

Comments are closed.