Cum propun un proiect de lege? Sau poate ma aude vreun ecologist?

Posted by

Chiar zilele trecute auzeam la tv cum de Pasti romanii cu mic cu mare au profitat de vremea placuta de afara si au iesit la gratare. Tot in stire se discuta despre mizeria pe care o lasa in urma si despre faptul ca si gardienii si politia s-au bucurat si ei de vacanta. De asemenea ma gandesc ca e destul de greu sa stea un jandarm si sa astepte sa pleci seara sa vada daca ai lasat sau nu murdar in urma.

Asadar eu propun o alta lege pentru asta. Sa ai toate gunoaiele puse frumos intr-o punga de plastic si sa nu fie nici un alt gunoi pe o raza de 5 , 10 metri in jurul tau. Vine domnu’ politist si vede o sticla de plastic aruncata aiurea, e a ta sau nu e a ta, platesti amenda.

In felul asta domnii „manelisti” cand ies la iarba verde fie nu se aseaza intr-un loc unde deja au lasat altii mizerie si cauta un loc curat (ca sa nu ia amenda) fie se apuca frumos si culeg mizeria lasata de altii intr-un sac de plastic si stau acolo. Si cand sunt toate locurile pline si nu ai unde sta, nu prea ai de ales dai amenda sau faci curat. In felul asta sunt sigur ca nu s-ar schimba lumea dar ar fi cu 20-30% mai putini saci de gunoi adunati la Let’s do it. Cu alte cuvinte am avea o tara putin mai curata.

O sa ziceti ca si asa nu face politia/jandarmeria nimic, dar haideti sa le usuram si lor putin munca. Acum sincer sa fiu, daca vad ca apare garda nu oi fi tampit sa las mizerie in urma si normal ca nu se dau amenzi, si nici nu e normal sa ne pazeasca un jandarm iar cand nu e el sa lasam in urma o tona de gunoaie. Asa apare gardianul da o amenda, se face curat pe tot campul ala, in 10 minute e deja la alta locatie plina de turisti unde da iar o amenda.

Nu poate sa stea toata ziua un jandarm sa pazeasca terenul, asa macar cand apare el sa faca lumea curat. Daca vine, 2 ore seara la plecare, ramane un camp curat in urma.

One comment

Comments are closed.