Cum s-ar face o campanie pentru un magazin online

Posted by

Uneori vin oameni la mine sa ma intrebe cum sa isi promoveze siteul, sau cum sa faca bani cu el, sau cum sa il faca sa se dezvolte. De cele mai multe ori intrebarile sunt destul de tampite dar uneori daca intrebarile sunt bune puse si am cum sa ajut de ce sa nu o fac. Astfel am ajuns sa fac cel putin la nivel imaginar o campanie pentru bebelusi.com un site dedicat produselor pentru bebelusi. Desi vor fi si lucruri specifice acestui tip de busines sunt sigur ca o parte din sfaturile mele vor putea fi aplicate si la alte magazine online.

Care este profilul magazinuluui? Articole pentru bebelusi: carucioare copii, carucioare sport, balansoare, jocuri, scaune auto pentru copii, si alte chesti de genul asta. Si cum nu pot alege copii de varste mici produsele desi produsele sunt pentru copii, target-ul adevarat este defapt tinerii parintii care vor ce e mai bun pentru copilul lor.

Care este targetul care trebuie atins?

Asa cum am mai spus targetul sunt defatp parintii, as zice in special mamicile, deci persoane cu varsta intre 20 si 30 de ani. Cam acesta este intervalul in care imi imaginez eu ca majoritatea fac copii. Unde ii gasim? Pe forumurile despre copii si cresterea copilului. Cine sunt acestia, in target-ul nostru? Pai in general un parinte se inscrie pe un astfel de forum imediat dupa nasterea copilului, deci toti cei inscrisi in ultimii 5-7 ani sunt exact ceea ce cauti. Au copii pana in 7 ani.

Unde ne facem reclama?

Pai in primul rand pe forumurile despre care am pomenit mai sus. Dupa aceea in acelasi target de varsta cred ca ne putem face reclama pe facebook. De asemenea blogurile unor mamici care scriu despre experienta lor de mamica sunt iarasi foarte indicata. Aici sunt mai greu de identificat dar cred ca au o mare relevanta pentru reclama unui astfel de magazin.

Promovare pe facebook.

Fiecare este mandru de copilul stau asa ca un concurs in care sa votezi cel mai frumos bebeu cred ca ar avea succes. Pui poza cu bebe-ul tau si poti castiga chiar produse pentru acestea, sau vouchere valorice, in felul asta daca are carucior isi poate cumpara scaunul pentru masina, daca are scaunul isi poate cumpara altceva si tot asa.

Targuri pentru copii

Stiu ca se fac, nu am fost niciodata la unul pentru ca eu nu am nici un killer mic acasa pe cap, dar cred ca este iarasi un loc unde relevanta este foarte mare. e asemenea pe facebook poti face reclama

TPU.ro

Un site cu multe intamplari ciudate, dar unde sunt oameni care au probleme, un site prin care alti genereaza vanzari in sistem de aflliere. Eu zic ca e un loc foarte bun chiar si pentru aceasta nisa.

3 comments

  1. buna analiza, simpla si la subiect. felicitari si asteptam si alte sfaturi utile.

Comments are closed.