De ce am ajuns sa lucrez duminica?

Posted by

Desi programul meu nu era foarte relaxat, am ales la inceputul saptamanii sa ofer o mana de ajutor catorva persoane care aveau nevoie. Astfel m-am trezit la final de saptamana ca mai aveam o groaza de lucruri de rezolvat si mi-am dat seama ca si sambata si duminica vor fi zile pline, cu peste 10 ore de munca pe zi. Si daca joi eram putin bosumflat din cauza asta, dar si a catorva vesti proaste, am ajuns, in decurs de cateva ore, sa vad lucrurile altfel, sa vad satisfactia ajutorului si sa imi dau seama ca intr-un fel voi reusi sa le duc eu la capat pe toate.

Am realizat ca, avand un management mai bun al timpului, voi putea oferi – si pe viitor – din timpul meu altor oameni. Mi-am mai dat seama ca ajutorul si voluntariatul nu inseamna doar implicarea in proiecte precum „8 ore peste program” sau donatii in bani si ca ajutorul poate fi oferit zi de zi, in doze mici, celor din jurul tau. Iar daca faci asta, satisfactia va fi imensa. Trebuie probabil doar putina atentie in a tine lucrurile in balanta si a doza corect timpul alocat proiectelor proprii, clientilor si celorlalti care au nevoie de ajutor, astfel incat lucrurile sa nu scape de sub control.

Si nu am scris cuvintele de mai sus ca sa ma laud in vreun fel. Ma gandesc ca daca facem cu totii asta din cand in cand, vom avea doar de castigat, vom deveni persoane mai bune, vom avea mai multa incredere in propriile forte si de asemenea vom avea parte de satisfactii si experiente deosebite.

Ma gandesc, de asemenea, privind in urma, cum s-a modificat mindset-ul meu si cum in urma cu ceva vreme, daca ajutam pe cineva, fie asteptam o recompensa, fie daca nu iesea cum as fi vrut eu, ma suparam foarte tare. Ca sa fac o parabola, acum daca vad pe cineva ca se ineaca, il ajut sa iasa din apa si imi vad mai departe de drum multumit ca am putut sa-l ajut. Nu-mi mai pasa nici daca uita sa spuna macar un multumesc sau daca se arunca inapoi in apa, crezand ca de data asta stie sa inoate. E strict problema lui si viata lui.

Astfel, am avut parte de o duminica ocupata, dar si plina de satisfactii si asta cred ca e cel mai important.

6 comments

  1. cred ca fiecare dintre noi poate oferi altora un pic din timpul lor daca devenim mai organizati cu acesta…

    1. Tine putin si de time managemen, si de oranizare, si de productivitate.

  2. Chiar si dintr-o perspectiva utilitariana, ce dai ti se intoarce. Statistic vorbind, oamenii pe care ii ajuti o sa te ajute si ei pe tine inapoi. Toate se intorc. Nu trebuie sa crezi in karma sau filozofii orientale. E un fapt 🙂

Comments are closed.