Decodare modem Vodafone Mifi 2352

Posted by

novatel vodafone mifi 2352Trebuia sa o fac mai demult dar am tot amanat. Unii ii zic procesului, decodare, alti resoftare, cert e ca am inlocuit firmwareul original de la Vodafone cu ultima versiune de firmware de la Novatel si anume 5.26.2 (versiunea anterioara fiind 5.15)

De cum am inceput sa ma documentez despre acest firmware update am aflat un lucru interesant care nu l-am crezut pana nu am vazut cu ochii mei ca este adevarat. Jucaria din poza nu e doar un router wireles 3G/HSDPA ci are in interior si un modul de GPS. Din nereficire inca nu poate fi apelat prin wireless acest modul ci doar in momentul in care modemul e legat prin cablu usb la un computer.

Primul lucru care l-am observat este modificarea culorilor, am parte de un violet mai nou care inseamna o conexiune foarte buna, apoi a ramas verde pentru semnalul foarte prost, nu am vazut alte tipuri de semnal in afara de acestea.

La primele teste pe tren am observat ca nu se mai blocheaza, nu se mai incalzeste bateria, in momentul in care ies din zona in care nu am acoperire Vodafone stie singur sa se lege inapoi la internet. Merge mult mai bine pe tren decat atunci cand avea versiunea originala de firmware. Stau si ma intreb de ce nu am facut asta mai demult.

Inca nu am facut rost de o cartela de la alt operator sa pot verifica daca este unlocked sau nu. Dar de vreme ce are cu totul alt soft banuiesc ca nu mai e o problema.

Inainte de pasii pe care trebuii sa faceti ca sa il decodati va atrag atentia ca odata cu resoftarea lui se pierde garantia.

1. Se instaleaza driverul de modem. Odata cu instalarea softului de la Vodafone se instaleaza si acest driver. Nu intelegeam unde e driverul initial dar pana la urma m-am prins.

2. Se caute pe net ultima versiune de firmware si fiind un fisier executabil doar dati click pe el si daca gaseste modemul incepe sa il rescrie.

3. Se da un restart si se instaleaza noul soft care nu mai e de la Vodafone prin care se poate schimba parola de la wireless si de la admin. Parola veche nu mai este valabila.

4. Se foloseste modemul cu noua versiune de firmware.

De tinut minte ca procesul de resoftare dureaza 20 de minute, timp in care nu ar trebuii sa deconectatii modemul, sa aveti curent la laptop. De asemenea uni se vaita ca nu ar merge resoftarea cu bateria in modem asa ca e bine sa o inlaturati inainte de a incepe procesul de resoftare.

3 comments

  1. Deci ai scapat si de plimbat prin oras in cautarea unui service competent si ai scutit si bani. Plus de asta, ai si satisfactia lucrului facut de tine. 🙂
    Trebuie sa vad si eu cu modemul meu de la orange daca pot face chestia asta… al meu e USB, din ala antic…

    Apropo, ce operator de telefonie mobila are cel mai bun internet wireless, cu/fara abonament?

  2. cine imi zice si mie cu ce program anume se fac resoftari pt modem ca de ex sa vad memoria lui sa sa instalez eu softu

  3. Nu cred ca poti sa pui linux pe modemul asta daca la asta te gandesti. Unele nu au o „memorie” ci un fel de bios care se rescrie. In felul asta doar de pe la profucator iei varianta mai noua de soft nu o face alcineva.

Comments are closed.