Despre gripa fie ea si A(H1N1)

Posted by

Am tot zis ca scriu postul asta de cateva saptamani dar lipsa de timp a facut sa nu apuc sa-l scriu. Initial am tot zis ca nu e asa important dar tot auzind la tv de lume din ce in ce mai panicata ca vine sfarstitul lumi cu porcina asta am zis ca merita sa scriu si eu cate ceva despre asta.

Din ce vad la tv in fiecare zi se anunta noi cazuri de gripa, dar nu si de noi cazuri de decese in cazul acestei gripe. Acum vreo 2 ani cred, nu stiu exact daca nu erau 3 dar parca 2 am fost racit, a fost anul in care virusul gripal dezvoltase o noua tulpina mult mai puternica si mult mai periculoasa. In fiecare zi erau prezentate la tv cazuri de noi victime ale acelei tulpini de gripa. Eu eram in casa , in pat la tv cu febra si imi era rau de nu mai stiam de mine dar cum am o „incredere” deosebita in doctori nu vroiam sa aud de mers la spital. Punctul critic a fost atins cand unu din cazuri era cel al unui tanar de doar 25 de ani mort din cauza noii tulpini. Cu toate astea tot nu m-am dus la doctor, desi odata cu moartea tanarului acela incepusem sa-mi pun intrebari dese despre sanatatea mea mintala si despre refuzul de a merge la spital. Pana la urma a trecut, fara injectii, fara doctori si spitale. Cu antibioticele atat de ineficiente tulpinii respective si cu ajutorul sistemului meu imunitar. Comparand ce vedeam atunci la stiri cu gripa asta noua, gripa A(H1N1) suna a reclama electorala proasta. Bun am inteles ca trebuie tratata ca alfel dai pe spate nu e ca gripa obisnuita. Dar ca pericol, nu mi se pare absolut deloc periculoasa in comparatie cu gripa de acum doi ani. Daca fac o comparatie as putea spune ca gripa asta porcina e o simpla raceala.

P.S. Daca nu te simti ok dute la doctor, e alegerea mea personala atunci cand imi asum riscul de a nu merge la spital, si din cate am citit despre porcina asta, nu m-as risca nici macar eu sa stau pana e prea tarziu.