Despre sistemul de sanatate romanesc

Posted by

Nici nu stiu cu ce sa incep articolul asta. Sa va spun ca vreau sa bat un medic? Pentru ca chiar imi vine sa ii dau una. Si nu e vorba de sistemul de sanatate de stat ci de cel privat. Adica acolo unde dai un ban dar sti ca face. Si oricum o sa ii dau numele pe blog sa stie si altii ce fel de doctor este.

Se da un pacient. Mama mea. Care are probleme medicale destul de grave. E greu de spus cat de grave pentru ca o mare parte din ele sunt imaginare. Deci boala principala a ei este una de ordin psihologic. Depresii, frica de intuneric, si multe altele pe care nu are rost sa le detaliez acuma. Acum vreo 2 ani a fost la un doctor i-a recomandat niste pastile, se simtea mai bine, dormea si noaptea, etc.

A auzit ea ca e un doctor bun la Ploiesti, si sa ii fac programare la el. Am cautat pe net, am vazut ca e vorba de MediUrg (sistem privat de sanatate) si i-am facut programare la doctorul psihiatru Enus Octavian. Eu sunt omul care vreau sa platesc dar sa stiu ca se rezova problema.

Am venit cu mama la consultatie. Mama i-a vorbit acolo vreo 5 minute despre ce probleme are, timp in care el i-a si scris reteta si cam asta a fost tot. S-a dus mama la farmacie a luat medicamentele si s-a dus acasa.

Seara le-a luat, dupa prescriptia medicului.

Ce sa va spun, ca a inebunit de tot, ca de 2 zile nu mananca nimic si ca pastilele alea au dat-o complet peste cap? Ca am fost tata cu ea sa se interneze si nu a vrut sa se mai interneze, ca nu se intelege nimeni cu ea de 2 zile???

Acum eu nu-s doctor, sau cel putin nu in oameni, dar daca vine cineva cu un computer stricat la mine nu sunt capabil sa-mi dau seama care e problema in 5 minute. Si e vorba de un rahat de calculator.

Atunci cum e posibil ca in 5 minute sa iti dai seama de ce sufera un om, mai ales cand nu e vorba de „ma doare osul asta, facem radiografie, e rupt, se pune in ghips”. E vorba de psihicul uman. Cum pui mei poti sa-ti dai seama in 5 minute si sa prescrii o reteta cu medicamente care am inteles ca sunt foarte puternice.

Acum ma gandesc ca ori ar trebui sa il bat, ori sa ma duc cu mama la el acasa si sa ii zic, nu stiu frate tu ai stricat-o tu sa o repari ori solutia finala e sa caut alt medic.

Deci caut un medic bun psihoterapeut, si care foloseste ca metoda de tratament hipnoza. Daca stiti pe cineva astept cu drag recomandari.

2 comments

  1. Interesanta poveste. Cred ca ar trebui sa te duci cu mama ta la doctor acasa si sa bati frumusel la usa si sa ii spui, citez: „nu stiu frate tu ai stricat-o tu sa o repari”.
    Acum lasand gluma la o parte trebuie sa o spun desi nu imi place traim in romanica.

  2. DR.ENUS NU MAI LUCREAZA LA MEDIURG. DACA ARE CINEVA IDEE UNDE IL POT GASI VA ROG DIN SUFLET SA-MI SPUNETI

Comments are closed.