Discutii tot mai dese despre LHC

Posted by

Pentru cei ce nu stiu LHC e o „teava” lunga de 26km situata undeva pe sub Geneva si care e folosita de oamenii de stinta pentru diverse experimente. Defapt un complex de laboratoare si un accelerator de particule foarte lung.

Discutile foarte controversate sunt legate de un experiment care trebuia sa fie executat in toamna, aveam impresia ca am mai scris de el pe blog, dar searchul meu nu merge intr-un blog haotic. Deci experimentul trebuia sa aiba loc undeva pe 24 decembrie, parca, se pare ca sa amanat pentru luna Mai 2008.

Parerile sunt foarte impartite, ce vor sa faca oamenii de stinta e simplu, sa ciocneasca 2 protoni si sa observe exact ce sa intamplat in primele ore dupa bing-bang la aparitia universului. Ce poate iesi din acest experiment, o gaura neagra sau materii noi sau orice alceva care ar putea distruge pamantul sau intreg sistemul solar.

Sincer eu nu dau 2 bani pe intreg sistemul solar asa ca indiferent de riscurile care exista la acest experiment sunt un fan infocat al lui. Se pot intampla lucruri interesante, iar mie imi plac lucrurile interesante. Abia astept sa aiba loc experimentul si cea mai mare dezamagire ar fi sa nu se intample nimic.

One comment

  1. Si daca murim ce? Presupun ca o sa fie rapid si nu o sa ne doara=)). Eu sunt fff curios de rezultat…

Comments are closed.