Domnule Varujan Vosganian, imi place cum ganditi…

Posted by

Am citit si eu postarea dvs. cu cei 50 de bani pe care statul ii pierde pentru fiecare ou pe care tatal meu il pune in farfurie dimineata si am fost placut surprins de atentia cu care un politician roman are grija de banii statului. Tatal meu are 3 gaini, dar chiar si asa, sunt niste bani pe care statul ii pierde. Sincer, as vrea sa vad mai multi politicieni ca dvs. care priviti cu atentie cum se cheltuie si se impoziteaza fiecare 50 de centi din banii statului.

Si totusi domnule Varujan Vosganian, am si eu o curiozitate. Atunci cand se cheltuiesc milioane de euro pe autostrazi, statui inutile, catedrala mantuirii prostilor si alte sute de mii de proiecte imbecile prin care statul pierde bani, de ce nu mai sunteti la fel de atent? De ce trebuie sa fim atenti la aia 50 de banuti doar cand dam si sa nu mai fim atenti cand facem nu stiu ce contracte cu Microsoft si alte corporatii ale lumii? Atunci nu mai conteaza cati bani pierde statul?

Apoi, ma mai intreb ceva, nu am facut ca dvs. scoli multe (ca banuiesc ca numai un om scolit si cu multa experienta in ale ecomoniei poate ajunge Ministru al Economiei) si cred ca nici nu am fost prea atent la orele de economie din clasa a IX-a la liceu, dar totusi stiu ca, daca o natiune reuseste sa produca mai mult decat consuma, atunci poate sa exporte ce are in plus prin „curte” si este o natiune infloritoare. Bineinteles, nu e cazul la noi, pe noi aveti grija sa ne ingropati pe zi ce trece, sa ne luati biruri din ce in ce mai mari pana ajungem la limita subzistentei.

Si-asa, in momentul asta, am ajuns sa nu mai avem bani sa cumparam mai deloc din supermarket-uri si sa cersim un ou si, eventual putina carne, de la parintii si bunicii nostri care trudesc din greu prin satele Romaniei. Si dumneavoastra ce v-ati gandit, ca ar fi bine sa ne luati pana si oul ala de la gura, ca sa ne omorati pe toti. Aveti oare idee dvs. cum se numeste un om care vrea moartea unei natiuni? Asta vreti dvs, un genocid mascat, prin care sa murim de foame cu totii, astia, cati am mai ramas si nu am plecat inca din tara?

Eu nu-s prea patriot, ma duc la vot cand trebuie sa-mi exercit acest drept si nu am iesit niciodata in strada sa protestez, nici nu cred ca o voi face vreodata. Dar daca cineva imi doreste moartea, nu vad cum i-as putea raspunde altfel decat prin a-i dori si eu moartea respectivului. Asa ca eu asta va doresc, domnule Varujan, nu inchisoare, nu boala, nu alte bazaconii.