Ecosphere – ideea care ma fascineaza de cateva saptamani

Posted by

Prima oara cand am auzit de ele am vazut niste boluri de sticla cu ceva animale in ea (creveti) nici prea atractive din punct de vedere estetic si la niste preturi de in mod clar nu erau cadoul potrivit. Ma rog sunt ceva modele si la 70$ dar eu le-am vazut pe cele la 400+ si am zis ca cine e nebun sa dea atat pe un boll cu o creanga si trei gandaci (asa le zic eu la creveti).

Apoi am citit ce scrie si am ramas putin blocat:

is the world’s first totally enclosed ecosystem – a complete, self-contained and self-sustaining miniature world!

Ideea in sine m-a pus pe ganduri. Un sistem independent. O lume de sine statatoare. Woow. Primul gand a fost cum se poate face asta? ma pot gandesc daca se poate face un acvariu cu ceva pesti si plante in el si fara filtru fara nimic din influenta exterioara. Am tot citit pana acum de acvarile de tip biotop care imita mediul natural dinr-o anumita zona, dar un acvariu chiar si cu creveti in care nu exista factori externi, exceptand lumina…. trebuie sa vad daca se poate face asta.

Da, o lume in miniatura separata de lumea noastra e o chestie foarte tentanta. Cred ca stiti si de ce. Nu va inchipuiti ca toata ziua stau si ma gandesc numai la asta, dar imi revine mereu in cap intrebarea: Cum e posibil? E posibil si cu plante si pesti sau doar alge si creveti? Oare ce inseamna un sistem de viata izolat.

One comment

  1. Stai un pic. Aia cu acvariile biotop este cu totul altceva. Sa zicem o „alta mancare…. de peste”.:-D
    Revino la ecosphere-le de 400+$…..

Comments are closed.