Egipt, taramul misterelor antice

Posted by

piramide In adolescenta, eu si un prieten foarte bun eram foarte pasionati de ocultism si de tot ce tine de fenomene paranormale, spiritism, magie… cam orice tinea de stiintele ezoterice. Si dupa ce am citit cateva carti ale lui Paul Brunton, plus alte materiale despre Egipt si in special despre piramide, eram ferm decisi sa ajungem sa le vizitam.

La un moment dat, aveam chiar un plan, copilaresc de altfel, prin care observasem noi pe harta (atunci nu exista google maps) cum ca putem trece prin Turcia si in jos, prin Israel, catre Egipt. Acum sincer nu am idee daca nu existau si atunci conflictele de care stim astazi sau pur si simplu nu stiam noi de ele, dar pe vremea aceea totul parea atat de simplu.

Bineinteles ca nici eu, nici celalalt prieten cu care planuiam asta, nu am ajuns niciodata sa vedem Egiptul. La un moment dat, ma gandeam sa-l pun pe lista, cand s-au trezit ca vor sa faca o revolutie. Uneori stau si ma gandesc ca totusi candva o sa ajung si acolo.

Am vazult ceva oferte interesante pe net si cred eu ca lucrurile s-au mai linisit pe la Cairo, deci nu ar strica sa ma gandesc si la o vizita in tara regelui Ra.

Sunt curios daca cititorii mei au vizitat acesta tara si ce-mi pot spune despre ea. Pot sa citesc pe net si o sa o fac la un moment dat, cand planurile mele vor include clar aceasta tara, dar momentan vreau sa va provoc pe voi sa-mi spuneti daca ati fost acolo, ce v-a placut, chiar si ce nu v-a placut si daca ati mai merge sau nu a doua oara acolo.

Oricum ar fi, lasati deoparte povestile cu campuri energetice, blesteme ale faraonilor sau alte povesti de adormit copiii, nu mai am 16 ani si nici nu mai cred orice bazaconie care apare pe net.