Ender’s Game (2013)

Posted by

enders_game Sala era plina, de unde am tras concluzia ca este foarte buna cartea dupa care e facut filmul. Eu incercasem sa-l vad inca de saptamana trecuta, dar nu aparuse inca in cinematografele din Ploiesti, asa ca atunci am ales Escape Plan ca alternativa.

Deja cred ca stiti ca imi plac filmele SF atat de mult, incat automat primesc un punct in plus fata de celelalte filme pe care le vad; cu toate acestea, filmul vazut asta seara este departe de nota 10.

Inceputul a fost fain si filmul continua sa ma impresioneze, incat la un moment dat ma gandeam daca nu cumva sunt 3 carti sau daca nu cumva filmul e rupt in trei bucati si urmeaza sa astept un an cu ochii in soare pentru a vedea partea a doua a filmului.

Dar nu a fost asa, cand totul parea perfect pentru batalia finala, am aflat ca ea de fapt s-a dat. Ma cam prinsesem cumva cu cateva minute inainte, cand i-am soptit sotiei ca nu stiu de ce, dar am impresia ca ala nu a fost un simplu exercitiu si s-a dovedit ca am avut dreptate. Cred ca asta nu mi-a placut, faptul ca nu am stiut nici eu, ca spectator, despre batalia finala. Altfel as fi urmarit-o probabil stiind ca e pe viata si pe moarte si nu in simulator. Si dupa toata batalia finala, nu am inteles rostul finalului filmului, cat sa lase loc pentru o continuare?

Per total, filmul mi-a placut, dar nu 100%, nu finalul. Primeste nota 8 totusi, pentru ca per total e un film interesant, care merita vazut. Desi parca daca ar fi sa aleg acum intre el si Gravity care a primit doar nota 6, parca as alege pe acesta din urma.

La Gravity mi-a placut enorm de mult jocul facut dupa film. Din pacate nu exista joc facut dupa Ender’s Game, dar poate in viitor, cine stie, nu ar strica un joc mic pe tableta cu sala lor de antrenamente.

4 comments

  1. Pe mine nu m-a impresionat. Nu pot sa zic ca am pierdut vremea totusi. A fost ok

  2. Sunt trei carti superb scrise. Probabil ca si filmul va fi o trilogie. Cel putin asa sper. Pacat insa ca filmul te-a dezamagit pentru ca nu ai prevazut finalul. Lucrul asta ar fi trebuit sa te impresioneze nu sa te dezamageasca.

  3. Nu m-a dezamagit ca nu l-am prevazut, sunt doua parti de final ca sa spun asa dar probabil nu s-a inteles bine din articol pentru ca evit sa povestesc filmul ca asta deranjeaza pe unii cititori.

    Mi s-a parut putin tras de par faptul ca exista o „regina” chiar langa baza militara. Ma gandeam ca pleaca pe planeta pe care tocmai o facuse muci si acolo avea sa descopere cativa supravietuitori care sa il ajute sa afle mai multe despre specia lor, etc.

    Asa daca iei un copil si-l cresti tu de mic, ce ii spui despre specia lui… ca nu sti nimic… plus ca …. fie copilul ala regina tot mi se pare aberant… desi seamana cu Zergi din StarCraft.

    Cred ca ma apuc de citit carti decat sa astept 2-3 ani pana ies si celelalte parti ale filmului. Si nu doar la filmul asta ma gandesc ci si la altele care sunt faine dar trebuie sa asteptam continuarea.

  4. Nu e aberant. E genial. Mai vorbim dupa ce citesti cartile sau macar prima carte pentru ca raspunsul se afla pe ultima pagina a primei carti. Nu vreau sa spun mai mult „ca asta deranjeaza pe unii cititori” 🙂

Comments are closed.