eRepublik International Summit

Posted by

 Trebuie sa recunosc ca, atunci cand am primit invitatia, am fost putin speriat, in titlul email-ului nefiind specificat ca e vorba de eRepublik. Asa ca, pana sa apuc eu sa citesc email-ul, ma si gandeam ca fie e vorba de o greseala, fie o sa ajung sa ma vad cu toti presedintii de state din lume…. si de aici mintea mea a inceput sa fabuleze voios (ca doar de aceea o las libera).

Apoi m-am lamurit repede ca este vorba de primul Summit al Stabilitatii Mondiale din joc si ca o sa fie destul de interesant sa aflu ce se va pune la cale in cadrul acestui summit.

Ceea ce nu stiam era ca intr-adevar urma sa ma intalnesc cu presedintii mai multor state, dar ale unei lumi virtuale, din care am facut si eu parte cu multa vreme in urma. Chiar am zis ca o sa dau o fuga zilele astea prin eRepublik, sa vad cum mai arata jocul, pentru ca eu am renuntat la el atunci cand s-a trecut la v.1, pentru ca schimbarile facute necesitau petrecerea de mai mult timp in joc. Acum am inteles ca au facut sa fie bine pentru toata lumea. Si pentru heavy users si pentru 2 click-ers, cum se numesc acum cei ca mine, care vor sa intre dimineata sa dea work, train, exit.

In prima parte a zilei, s-a discutat despre doua noi module care s-au adaugat sau se vor adauga jocului:

  • Maps module
  • PVP module

O parte din presedintii statelor sau sefii armatelor au luat cuvantul, expunand punctele bune si rele ale celor doua noi proiecte. Harta a fost primita cu multa deschidere si in mod clar este foarte utila, dar modulul de PVP a creat cateva intrebari mai serioase despre cum se vor desfasura luptele in viitor. Mai multe despre agenda summitului, puteti vedea aici.

Am avut ocazia sa stau putin de vorba si cu unul din project managerii jocului, o tipa foarte faina care mi-a explicat ca pot sa revin in joc si sa ma joc doar cele 10 minute pe zi, cum faceam acum cativa ani fara probleme. Mi-a explicat si cum sa-mi castig painea zilnica la propriu, pentru a nu avea nici macar grija mancarii in joc. O sa il studiez cand gasesc putin timp liber, pentru ca mi-a placut. De asemenea, managerii jocului vor sa tina departe de joc investitorii pentru profit din joc, aparand noi metode de eliminare a pietelor negre de gold din joc.

O chestie foarte funny, ce am inteles din timpul summitului, este ca toata lumea vrea sa-l „omoare” pe Alex Craciun, fost presedinte vreme de multi „ani” in joc.

Puteti citi, de asemenea, ce am scris la vremea respectiva despre joc aici, aici, aici, aici si aici.

Bineinteles, va las mai jos si cateva poze de la eveniment:

Mai puteti vedea poze si info despre summit si la Piticu.