Europa Park Camp Resort (Ziua 17)

Posted by

Dupa aventurile din Berna, a venit randul sa ne cazam undeva langa Europa-Park. Initial alesesem un camping dragut undeva la 10-15 km, dar cand am ajuns noi, erau in pauza de pranz, asa ca am zis ca daca tot stam sa asteptam, sa dam o fuga si pana la parcul de distractii, ca imi aparea mie pe harta un camping chiar cu numele parcului si sa vedem ce preturi au, ca poate stam acolo. Si acolo am ramas.

Campingul are un sistem ciudat de plata, practic intri cu masina acolo si platesti cate ore stai, cu anumite limite. Nu ii intereseaza daca ai cortul mai mic sau mai mare, ma gandesc ca daca esti fara masina, intri cu cortul in spate si nu te intreaba nimeni nimic. Oricum, e 2 euro pe ora, dar pe timpul zilei e gratis dupa 3 ore si pe timpul noptii dupa 11 ore din cele 12 ale noptii. Adica maxim 6 euro pe zi si 22 de euro pe noapte.

Locul e amenajat pe tema vestului salbatic. Si totul e atat de bine amenajat, incat de multe ori nu stii cum merg lucrurile, de exemplu la baie la chiuveta, erau de fapt niste oale vechi, cu tevi care pareau ruginite, astfel ca senzorul care porneste apa nu se vedea deloc. La dusuri – doar faianta din zona dusului trada putin locul in care te afli, in rest lemn, oglinzile puse in rame vechi stateau strambe pe pereti, corturi amenajate in carute sau corturi indiene. Initial, nici nu observasem ca barul ala cu usi pliabile e de fapt baia pentru barbati.

A fost si prima noapte in care am dormit in hammock si Dana a zis ca se auzea din cort cum sforaiam, semn ca am dormit tare bine. V-am zis in articolul precedent ca m-am indragostit de el. Deja ma gandesc pe unde sa-l montez prin casa, spre disperarea Danutei, care isi si vede apartamentul demolat. Oricum, nu regret niciun cent dat pe pretioasa panza de parasuta care tine de cald, e confortabila si creeaza un cocon magic in care dormi excelent.

Maine urmeaza o zi interesanta in Europa-Park. Mai ales ca Dana mi-a promis (n.e. fortata) ca se da cu mine in toate rollercoasterele din parc.