Expertiza Stake Tag

Posted by

stake-tag Chiar zilele trecute m-a sunat cineva sa-mi explice ca blogul meu are potential si ca imi poate aduce 5-10 clienti pe luna, la pretul de 45-50 de lei. Am ras cand am auzit si i-am explicat ca, pentru 10 euro, nu scriu nici macar titlul articolului. Asa ca, atunci cand cei de la Stake Tag s-au oferit sa imi faca expertiza, ma asteptam la rezultate de genul 10-20 de euro, dar am zis ca merita, pentru amuzamentul propriu. In plus, site-ul facut pe o platforma wordpress cu mici bug-uri pe ici, pe colo, nu prezenta prea multa incredere.

Si, cu toate acestea, atunci cand am primit expertiza, am fost uimit sa vad niste cifre destul de exacte si apropiate de valorile existente pe piata, dar si puncte slabe, pe care le are blogul meu si la care mai am de lucrat. Sincer va spun ca, daca peste 6 luni de zile, aceasta experiza ar costa 5-10 euro, eu as plati pentru ea, sa vad daca am reusit sa acopar punctele slabe ale blogului.

Expertiza lor arata in mare cam asa, restul datelor trimise de ei considerand ca sunt oarecum confidentiale si nu doresc sa le pun pe blog:

Pret advertorial: 131,90 euro;
Pret articol SEO: 46,80 euro;
Pret link: 15,40 euro/luna;
Pret banner: 37,58 euro/luna (300×300 px, sidebar, afisare pe toate paginile).

Ceea ce m-a pus rau pe ganduri este estimarea traficului. Este mult mai mare decat cea comunicata de mine in statistici. Si totusi codul de analytics e mutat de luni bune in partea de sus a paginii, in <head>, deci nu vad ce ar putea fi eronat in rapoartele analytics. Cu toate acestea, am si eu anumite banuieli/temeri ca ceva nu e bine.

O alta estimare facuta de cei de al Stake Tag a fost cea legata de potentialul de advertising si a fost stabilit de ei la 9 euro pe zi. Ceea ce nu e departe de estimarea mea de 300 de euro pe luna, punct in care am de gand sa ajung in urmatoarele luni de zile. Exista cateva strategii si planuri pentru atingerea acestui obiectiv.

Ramane de vazut cum va evolua acest proiect, dar in ciuda aparentelor, se pare ca in spatele platformei sunt experti care stiu ce fac, ceea ce ma face sa ii sustin si sa ii promovez ,poate asa se vor mai misca lucrurile in zona aceasta. Daca lucrurile vor merge bine, sunt sigur ca vor veni cu o platforma imbunatatita, pentru ca momentan se lucreaza destul de stangaci, folosind wordpress ca baza pentru acest site.

7 comments

 1. Multumim pentru parerea exprimata si ne bucuram ca am reusit sa invingem aparentele!
  Da, cu siguranta, daca modul de a face afaceri si mai ales mentalitatea pe care incearca sa le propuna Stake TAG, vor reusi , atunci o investitie mult mai mare in platforma online va fi facuta, nu exista indoiala pentru asta! Suntem adeptii pasilor mici, care sa creeze o fundatie rezistenta!
  Noi speram sa reusim, in fond, succesul Stake TAG inseamna si succesul celor ce opereaza folosind serviciile noastre!
  Multumim inca o data! 🙂

 2. E chiar foarte putin pretul pe un advertorial si sa-ti explic de ce. Eu consum cam 2 ore pe zi pentru a scrie articole pe blog (nu pun la socoteala si restul, promovare, managementul facebook, al campaniilor, etc)

  2 ore pe zi inclusiv sambata si duminica inseamna 60 de ore pe luna consumate pe blog.

  Hai se presupunem ca un om are un salariu de 500 de euro (la programatori e cam la juniori spre middle salariul asta), 20 de zile lucratoare, 8 ore pe zi reiese o plata de 3.12 euro / ora. (Eu as mentiona aici ca timpul meu liber mi-l vand ca freelancer cu 10 euro/ora) dar sa socotim la nivelul de mai sus.

  Deci munca mea la blog de 60 de ore ar trebii rasplatita cu 60 x 3.12 euro = 187.2 euro. Asta inseamna ca trebuie sa am 2 advertoriale pe luna la pretul de 100 de euro (ca sa acopere munca depusa in conditile unui salariu de 500 de euro)

  Din pacate salariu meu este confidential asa ca nu pot sa iti dau calcule bazate pe asta dar te pot intreba cat valoreaza timpul pe care in loc sa il petreci cu sotul/sotia/prietenii/parintii il petreci muncind pentru altii. Al meu valoreaza 10 euro, adica atunci cand vine cineva sa ii fac un proiect in php (site, plugin, orice) eu cer 10 euro pe ora.

  In conditile de mai sus, cred ca as putea cere si mai mult pe un advertorial, 150-200 de euro fara probleme. Cine nu este multumit de pret e liber sa cumpere din alta parte. Atat de simplu.

  Uite Manu cere 15$ / ora pe elance: http://obisnuit.eu/2013/01/16/lucruri-pe-care-le-am-invatat-de-cand-sunt-pe-elance/

  Expertiza e gratis, vezi linkul de l-am pus pe expertiza.

 3. Uhm, nu am cerut asemenea detalii dar daca ai avut placerea de a le scrie, nu e nici o problema. Bine de stiut. 🙂 Pur si simplu mi s-a parut putin cam mult pretul pentru advertorial, dar probabil tu sti mai bine cat trebuie sa fie.

  PS: Mersi!

 4. @Daniela stiu ca intentile tale au fost bune, explicatiile le-am pus mai mult pentru altii decat in mod direct pentru tine.

Comments are closed.