Expozitie de fotografie: Ploiestiul vechi si nou – 7-10 noiembrie 2013

Posted by

ploiesti_shopping_city In perioada 7-10 noiembrie, in cadrul Targului de antichitati organizat in incinta Ploiesti Shopping City, are loc o expozitie dedicata iubitorilor acestei urbe si care prezinta intr-o maniera inedita fotografii ale vechiului Ploiesti, stiti voi, cel al lui Caragiale, amestecat printr-un deosebit simt artistic cu fotografii ale Ploiestiului din ziua de azi.

Expozitia de fotografie „Ploiestiul vechi si nou” este realizata de Loredana Bratila in colaborare cu Lucian Vasile si este un pas mic pentru recuperarea unui patrimoniu istoric si arhitectural neglijat de catre majoritatea dintre noi, cei care locuim in acest frumos oras. Este un demers educativ pentru ploiesteanul modern, lipsit de timp, pentru a-l ajuta sa inteleaga cine este in raport cu mostenirea generatiilor trecute.

” Zidul nu are numai o functie constructiva, de a edifica noi structuri si de a cladi noi realitati, dar si de a demarca evolutii urbane in tesutul unui oras. Modul in care sunt asezate caramizile, forma lor sau compozitia lor reprezinta caracteristici ale unor epoci care se disting prin linii distincte. Fie ca vorbim de materialul realizat de mesterii secolului XIX sau de muncitorii din perioada interbelica ori de segmentele prefabricate din ultimele decenii, acestea pastreaza in interiorul lor o identitate aparte. Puse una langa alta, formeaza un puzzle care defineste un oras si o comunitate care traieste langa si in interiorul acestor structuri.” spune Loredana Bratila.

Iar dincolo de zid, se afla istoria Ploiestilor, o istorie pe care va invit sa o cunoasteti in cadrul expozitiei ce va avea loc peste doua saptamani. O fereastra catre trecut si un mijloc pentru a ne intelege mai bine, putand astfel sa punem o caramida la temelia unui oras mai bun.

Eu unul am de gand sa vizitez expozitia si sa reflect asupra incercarilor mele de a face lucruri frumoase pentru aceasta comunitate, sa ma gandesc daca voi face sau nu o noua incercare. Ramane de vazut si sper ca expozitia sa ma inspire in acest sens.

Ploiestiul-vechi-si-nou

3 comments

Comments are closed.