Facebook nu va fi noul Hi5

Posted by

I-am auzit pe toti cum ca se strica treaba, cum ca apar pitzipoancele si cocalarii si pe Facebook si chestii de genul asta. Si totusi am observat ca aceleasi persoane pe care le aveam adaugate pe Hi5, pe facebook au devenit mai moderate. Aceleasi persoane care aveau poze in oglinda, la baie sau in pozitia binecunoscuta de „c*c*re” pe facebook au evitat sa puna acel tip de poze.

Eu cred ca acum cativa ani cand a aparut hi5, lumea nu era pregatita total despre ce inseamna internetul si/sau expunerea pe internet. Hai sa punem poze beti manga, sau mai stiu eu in ce alta postura pentru ca sa vada prietenii ce interesant sunt eu. Intre timp s-au prins ca mai trec pe acolo si sefi sau firmele de recrutare, si-au dat seama dupa ce au vazut pe altii expusi pe siteurile de cocalari si printese ca nu e bine ce fac. Apoi dupa acesti ani plin de poze „superbe” au descoperit Facebook. Aici au vazut ca oamenii sunt mult mai seriosi, ca pozele lor nu sunt in oglinda si sunt poze legate de pasiunile lor, cluburi, snowboard, pe scena prezentand diverse, cu prietenii sau familia la munte. Au vazut si au invatat din asta, si atunci cand si-au pus poze au avut putin mai multa grija in alegerea celor pe care vor sa le expuna.

Ce nu a inteles inca majoritatea, e ca nici gandurile pe care le expun nu trebuie sa fie atat de deschise, ca nu intereseaza pe nimeni ce cosmar au avut azi-noapte, ce au mancat la masa de dimineata, si ce a zis dobitocul de Dorel la scoala. Recent ma certam discutam cu o prietena despre subiectul asta si cum sa fie mai moderata si mai atenta cu ce scrie pe Facebook. In una din zile am vazut ca si-a facut cont pe LinkedIn si cum am vazut asta m-am dus si i-am spus: „auzi, vezi ca LinkedIn nu e Facebook, nu poti sa pui toate tampeniile acolo, asa cum faci pe Facebook” si spre uimirea mea deja stia asta, stia ca profilul de pe LinkedIn trebuie sa fie cat mai profesional cu putinta.

Dupa toate aceste randuri de mai sus, imi dau seama ca intr-o mica masura toate aceste retele sociale au educat lumea si au facut-o sa gandeasca, sa evolueze de la stadiul de „sunt frumoasa lu’ mama” la uite ca am si eu totusi ceva inteligent de spus.

Da, stiu, orice padure are uscaturi, intotdeauna, si peste 1000 de ani, se va gasi o „frumoasa lu’ mama” sa puna poza cu ea pe wc dar si noi va trebui sa ne mai si distram din cand in cand si sa avem de cine rade.

3 comments

  1. Ingenioasa viziunea ta asupra Social Media, cum educa generatia viitoare, dar mai tine cont de inca un lucru… ca acum cativa ani multi dintre bloggerii cu experienta nu intelegeau oricum la ce va folosi socializarea. Iar acum e in voga, apar experti de la o zi la alta, cand de fapt adevaratii experti sunt in afara, pentru ca ei au dat nastere retelelor sociale.

  2. Pentru poze sunt sigur ca va gasi o „printesa” unu ca sa se pozeze cu el.

Comments are closed.