Facebook: Orasul Minier by RMGC

Posted by

Cei de la RMGC au mai nou in campania lor de promovare si un joc pe facebook. Un fel de farmvile cu mine de aur. Sau mai bine zis un fel de SimCity. Un joc care iti stimuleaza inteligenta si care este plin de provocari. Da stiu poti sa fi o data la 10 ore sa dai click pe acolo si sa iti dezvolti orasul si nu iti mai stimuleaza nimic. Insa daca vrei sa ajungi ca mine de pe pozitia 40-50 pana pe pozitile fruntase ale clasamentului (Top3) trebuie sa iti pui mintea la incercare, sa faci calcule, socoteli si sa avansezi pas cu pas.

Astfel de-a lungul evolutiei orasului minier am invatat cateva lucruri foarte utile si demne de folosit in joc sau cateva trick-uri care sa te ajute sa fi inaintea celorlalti. Eu am reusit astfel sa ajung pe prima pozitie in clasament.

Mutarea cladirilor

Se facea la un moment dat ca nu mai aveam spatiu, aveam nevoie de o populatie mai numeroasa pentru a construii o noua mina si trebuia sa astept pana la un nou nivel de spatiu. Ei bine initial am facut greseala sa demolez anumite cladiri pentru a construii blocuri. Apoi mi-am dat seama ca jocul se poate transforma usor intr-un joc de puzzle in care am sters o parcela de asfalt iar cu ajutorul locului ramas liber am tot mutat cladiri si obiecte pe harta ca la finalul noii asezari sa am inca 4 parcele libere. Astfel am ajuns oarecum la concluzia ca o asezare optima imprima o dezvoltare mai rapida a orasului.

Asezarea optima a strazilor

In principiu e bine sa ai 2 parcele libere intre 2 strazi. Nu contruii in partea de sus pe marginea superioara drum si lasa o parcela libera apoi strada. Exista cazuri in care o singura parcela de drum izolat poate facilita constructia a 3-4 cladiri in parcele in care altfel nu ar fi posibil. Am considerat totusi ca e un fel de trisare asta si ca drumurile ar trebuii cumva legate toate intre ele, dar in unele momente critice am folosit si aceasta metoda pentru a construi blocuri in zone mai putin accesibile.

Bani putini dar buni la zile negre

Aprozarul iti da 5 banuti la 5 minute, si uneori acesti banuti au facut diferenta in trecerea mai rapida la un nou nivel. Practic dureaza o ora pana minle de aur genereaza o noua extractie. In felul asta am construit 8 aprozare care imi generau 40 de banuti la 5 minute, asta insemana ca in 30 de minte (jumatate din perioada de extractie) poti produce 240 de banuti (480 de banuti pe ora). Asta cu o investitie de 600 de banuti. O mina de aur costa 500 de banuti si produce pe ora 3×140 adica 420 de banuti pe ora. Inca mai credeti ca jocul e simplu si doar de dat click? Da stiu exista un dezavantaj sa stai sa dai click pe aprozare o data la 5 minute, dar va spun ca uneori poate face diferenta in joc. Eu m-am prins tarziu si de aceasta faza si nu mi-a mai ajutat asa mult, insa la inceput.

Nu demola minele

Fie ca sunt de piatra sau argint nu le demola pana in momentul in care esti sigur ca ai oamenii si banii necesari constructiei unei noi mine. Eu am patit sa daram mina si sa nu imi ajunga banii pentru urmatoare sau sa nu am destula populatie si am stat 2-3 extracti fara o mina pentru aceasta gresala. In aceste 2-3 ture mina respectiva ar fi produs si ea ceva.

Nu demola nimic daca nu este cu adevarat necesar sa demolezi

Ca si in cazul minelor, si restul cladirilor e bine sa nu fie demolate pentru ca la fiecare demolare recuperezi jumatate din banii cladirii. Cauta sa demolezi ceea ce nu iti mai foloseste si sa inlocuiesti cu cladiri noi mai eficiente.

Un raport bun intre muncitori si bunastare

O populatie foarte ridicata dar fara locuri de munca duce la o rata mare a somajului si asta afecteaza bunastarea orasului. Daca vezi ca se intampla asta atunci darama din blocuri pentru a avea o bunastare mai mare decat 20 22 procente.

Blocurile se construiesc greu

Din pacate cu cat sunt mai mari cu atat dureaza mai mult, asa ca anticipeaza din timp miscarile si construieste blocuri noi inainte sa ai nevoie de ele, dar nu in numar foarte mare pentru ca afecteaza bunastarea. Sti ca peste 3-4 extracti ai bani de a mai construi o mina sau alta facilitate care necesita numar mare de muncitori, socoteste cate blocuri iti trebuie pentru numarul respectiv de muncitori si pune-le la construit.

Acopera zonele mai greu accesibile cu parcuri si paduri

Exista zone unde din cauza muntilor nu poti construi drumuri, foloseste aceste zone pentru parcuri si lacuri. Acestea contribuie la bunastarea orasului si sunt foarte bune in unele momente.

Nu da toate blocurile in folosiinta

Daca ai construit deja blocurile dar nu ai inca banii necesari pentru a construii o noua mina sau orice altceva care necesita populatie atunci nu apasa pe sageata verde. In felul acesta nu iti va creste populatia si implicit rata somajului.

Scoala, pompierii si politia

Poti primii penalizari sau amenzi daca nu le ai la un moment dat. Liceul iti poate aduce un bonus cand prima generatie de muncitori iese de pe portiile scolii.

Comments are closed.