Facultatea pro si contra

Posted by

Ma intreba zilele trecute un amic daca mi-a folosit facultatea, daca e buna o facultate, si daca da la ce?

M-am gandit sa scriu un articol legat de asta si poate si cu cateva exemplificari. In primul rand eu am facut facultatea de matematica-informatica. Si chiar daca am mai copiat eu pe la unele examene, cursurile respective de matematica mi-au format un mod de gandire, m-au familializat cat de cat cu lucurile abstracte, mi-a fortat creierul sa gandeasca si sa vada lucruri care poate alfel nu le-as fi vazut.  La informatica nu am invatat in facultate atat de multe cate as fi invatat in acei 4 ani lucrand la o firma. Nu vreau sa fiu rau, dar exista printre multi parerea ca intre un om care a facut o facultate si unu care nu a facut exista diferente. Si intradevar, exista diferente. Te face din taran un taran cu carte. Eu insa tot imi bag p### si vorbesc urat, chiar daca am facut o facultate, si o parte din mine poate a ramas tot salbatica. Asta e…. pe uni nici facultatea nu-i spala de unele obiceiuri.

E drept cand vezi ca nea Ion a fost sofer pe tir, e un taran autentic si acum are 20-30 de tiruri si invarte banii cu lopata te intrebi la ce e buna o facultate. E buna pentru tine, pentru sufletul tau, pentur a evolua atat din punct de vedere al gandiri cat si al sufletului. Pentru dezvoltarea personala. Cei drept cred ca 90% ar spune mai bine prost ca Becali si bogat ca el. Eu unu sunt multumit de modul in care reusesc sa privesc, viata, de cunostintele acumulate, si de dezvoltarea mea personala din perioada facultatii.

In afara de asta, putem face o facultate pentru a arata celorlalti ca suntem mai buni ca ei, ca totusi nu suntem niste prosti, ca totusi am avut puterea si vointa sa o terminam. Oricum acesta nu este un motiv foarte intemeiat. Oricum daca ai o facultate esti deja privit alfel de multi oameni. Si cum spunea un angajator la un interviu, singura lui garantie ca pot duce greul din firma aia era faptul ca am facut facultatea de matematica.

In final as mai vrea sa adaug, ca daca aveti posibilitatile materiale sa faceti o facultate, oricat de greu ar parea, oricat de greu ar fi cu servici + copil + alte probleme. Sa stiti ca merita din plin.