For Tastes – Ploiesti

Posted by

Am aflat in urma cu cateva zile de la Loredana Mocescu de locatie, m-am mirat ca exista o locatie atat de faina in apropiere de Ploiesti si am decis ca in weekend sa ii fac Danutei o surpriza si sa o scot la acest restaurant. Toate informatiile pe care le aveam legate de restaurant, erau pozele extraordinare de pe pagina lor de facebook si cam atat. Site-ul este in constructie, iar prin articolele din presa am gasit doar ca e un restaurant exclusivist, unde se poate merge doar cu rezervare.

Am sunat, am facut rezervare, apoi uitandu-ma pe Google Maps, m-am lamurit si in privinta locatiei, afland astfel ca Zalhanaua si Zahanaua sunt doua localitati complet diferite. Probabil ca as fi cautat mult si bine restaurantul in alt sat, daca nu ma documentam putin pe Google Maps.

Preturile sunt ok, asa ca nu trebuie sa va speriati, locatia e superba, dar as fi vrut sa-mi ofere mai multe. M-as fi balacit putin in piscina, dar am inteles ca e doar pentru mamici si copii. As fi vrut sa pot inchiria un caiac sau o hidrobicicleta si sa dau o tura pe micul lac de la marginea restaurantului si, de ce nu, as fi dorit sa fac si alte activitati in cadrul complexului care sa ma faca sa stau mai mult timp pe acolo si, eventual, sa cheltui mai multi bani.

La locatie se ajunge din Ploiesti in aproximativ 20 de minute, pe DN 1A, in localitatea Zahanaua; este un mic semn care indica intrarea spre restaurant. Este usor de gasit pe Google Maps si eu am nimerit din prima, fara niciun fel de bataie de cap.

In cadrul complexului, pe langa restaurant, mai sunt cateva vile private si cred ca si o pensiune. Ni s-a spus ca nu avem voie in zona respectiva si, de asemenea, ni s-a atras atentia sa nu facem poze catre vilele din partea dreapta, ceea ce mi s-a parut totusi putin ciudat, dar cata vreme esti in curtea omului, te conformezi cerintelor celor de la paza.

Mi-ar fi placut sa stiu cum arata zona inainte de construirea complexului, sunt curios daca exista lacul sau pur si simplu a fost o balastiera, iar lacul e format in groapa de unde s-a extras balastul. Nu stiu de unde mi-a venit mie aceasta idee, probabil este insa doar o aberatie care mi-a trecut mie prin cap. Avand in vedere ca zona e un mare camp drept, sunt curios daca lacurile din zona sunt artificiale sau naturale. Daca va uitati pe Google Maps din satelit, veti observa si alte zone rezidentiale cu lacuri in zona, pentru ca in realitate nu veti vedea decat ziduri de beton inalt si multi copaci, dincolo de care nu se poate vedea mai nimic.

Video: For Tastes – Ploiesti

6 comments

  1. Locatia a fost gandita initial ca spatiu privat, de aceea nu ti s-a dat voie sa faci poze catre case. Dar na omul a simtit o oportunitate de afacere si avand bani a pus-o in practica.
    Din cate stiu eu toate amenajarile de acolo sunt artificiale, inclusiv lacul.

    1. M-am gandit si la asta, sau la faptul ca restaurntul era proiectat inclusiv pentru cei din „cartierul rezidential”.

      Si vecinii au lacuri, de unde ma gandesc ca o fi fost un rau ceva sau au sapat mai jos spre panza freatica, nu stiu ce sa zic.

  2. Treaba cu rezervarea e asa, de fitza, locul nefiind plin nici la weekend. Pentru un spatiu public, ne-a deranjat ca sunt prea multe restrictii. Intregul spatiu e imprejmuit cu un zid masiv de beton cum nici la unitatile militare nu intalnesti! Am fost acolo chiar Duminica trecuta si n-am putut sa nu ne intrebam cam aceleasi chestii, plus inca ceva. Nu e cam… bizara alaturarea asta a restaurantului cu vilele alea catre care accesul e interzis ? Cea mai mare, aceea de pe stanga, in stil oarecum englezesc, e enorma, realizata cu materiale de foarte buna calitate. Acolo sunt bagati bani muuuuuuuuulti, multi de tot si ni s-a parut ciudat ca accesul e interzis peste ambele podete… La intrare exista un padoc pentru caini, cu 4-5 boxe. Si betoane, si caini, si paza… e deja cam multisor! Ambianta restaurantului duce putin spre kitsch. Un mare minus a fost ca nu le-a functionat POS-ul. Daca nu aveam suficient cash asupra noastra am fi ajuns intr-o situatie de-a dreptul penibila…Preturile restaurantului sunt ok, dar bucataria nu ne-a dat pe spate, plus ca fiind un open space spre restaurant am remarcat cat e de mica incinta si cate cuptoare cu microunde erau, ceea ce spune multe despre prelucrarea mancarii.

    1. Eu sunt genul care prefara sa se bucure de viata si prefer sa nu ma intreb anumite lucruri. Dupa zidurile inalte si cum arata locatia, mi-am dat repede seama ca nu vreau nici macar sa ma intreb cine-s proprietarii. Nici nu stiu daca isi au rostul asemenea intrebari.

Comments are closed.