Gigabyte T1132 N – desktop, laptop, tableta

Posted by

 Zilele acestea am testat si inca mai testez, un computer destul de puternic, care poate satisface o groaza de preferinte ale celor care vor si computer puternic si portabilitate. Pentru mine a fost mai mult laptop decat tableta, daca ar fi sa aleg o tableta cu Windows, as alege cu siguranta tableta Gygabyte S1080 decat acest laptop-tableta.

Asadar Gygabyte T1132N, desi are si functii de tableta, cred ca au fost foarte rare cazurile in care l-am privit ca pe o tableta. Faptul ca are o tastatura atasata mi-a creat mereu senzatia ca e doar laptop si am preferat sa folosesc touchpad-ul, desi puteam foarte bine sa dau click direct pe ecran cu degetul. Greutatea lui iarasi ma face sa fiu neincrezator ca ar putea fi folosit ca o tableta si ca probabil ar trebui sa fii un culturist, ceva, ca sa citesti o carte pe el fara sa ai vreo problema cu greutatea lui.

Dar, ca laptop, e minunat. E micut, are un procesor I5 in dotare si mai vine si cu „dockstation-ul” adica un booktop cum ii zic ei, unde poti pune inca un monitor, dvd-rom-ul sau alte periferice. Asta face din el un „desktop portabil” care cu siguranta poate indeplini cerintele multora. Eu am fost foarte multumit de faptul ca avea Windows pe el, pentru ca aveam nevoie de un Windows pentru a programa ceva pe bricx-ul de la Lego si stiti ca eu am doar Linux pe sistemele mele. Deci mi-a fost foarte util din acest punct de vedere.

Pe langa procesorul foarte puternic, se mai adauga 4 Gb de RAM si 128 Gb spatiu de stocare SSD. Asta face sa depaseasca cu mult orice tableta. Si la partea video sta foarte bine, doua placi video, Intel HD 3000 (integrata) si Nvidia FT 530M (cea dedicata).

Daca e ceva ce nu mi-a placut la ea, este sunetul, care se aude foarte bine, dar (cred ca vreo setare aiurea pe la Windows) avea un fasait atunci cand nu exista sunet in difuzoare, astfel incat a trebuit sa il dau pe mute cand nu canta muzica sau vreun video de pe youtube.

Va invit la final sa vedeti si cateva poze cu acest device, ca nu stiu daca sa ii zic laptop sau tableta: