Istoria blogosferei Prahovene 2008-2011

Posted by

Am vazut ca incet, incet blogosfera din Prahova se dezvolta, se mareste si nu ar strica putina istorie despre lucrurile care s-au intamplat si cum s-a format aceasta blogosfera de-a lungul timpului.

[ 12 aprilie 2008 – blogmeet-ul zero sau momentul zero]

– primul blogmeet format dintr-un candidat la primarie si inca vreo cativa bloggeri (5-6) despre care nimeni nu stie absolut nimic (probabil au renuntat la blogging imediat dupa). Dupa acest blogmeet, nu s-a mai intamplat nimic, deci nu putem spune ca a facut ceva demn de a intra in istorie. Mai mult chiar, nu am fost in stare sa verific din 3 surse daca intr-adevar a avut loc, dar cum lipsa lui din analele istoriei ar fi creat controverse, am decis sa-l pun pe lista. Update : Puteti citi mai multe aici (via Waven)

[ 27 februarie 2010 – primul tweetmeet ]

– primul tweetmeet, 10 ploiesteni, majoritatea dintre ei cu blog, unii si-au facut blog dupa aceasta editie, altii s-au pierdut pe parcurs. A pornit de la dorinta mea de a iesi la bere cu Sebi si, din cateva mesaje pe twitter, am observat ca s-au alaturat si altii, asa ca, de voie, de nevoie, am devenit organizator de tweetmeet-uri/blogmeet-uri. Puteti vedea aici lista cu participanti. Organizator Haotik.

[ 27 martie 2010  – al doilea tweetmeet ]

 – cea de-a doua editie a #PloiestTweetMeet, multa lume, printre participanti Florin Grozea si Cod Rosu. 20 de participanti. Organizator: Vlad Petre, multa lume, parea ca lucrurile  iau o turnura cu adevarat interesanta la vremea aceea. Puteti citi aici despre ce a fost atunci.

[ 9 aprilie 2010 – primul blogmeet  ]

 – primul blog meet cu denumirea de blog meet si nu de tweet meet. Cam 12-15 participanti. Organizator: Cristian Vasile (sadark.ro). Eu am ajuns foarte tarziu la el.

[ 28 mai 2010 – primul blogmeet cu tenta profesionala ]

 – primul blogmeet care se vroia ceva mai special si facut profesional. Cam 30-40 de participanti. Organizator Haotik si Vlad Petre. Invitat special: Zoso. Sponsor: Brain Host. Pentru mine chiar a fost special, am fost si speaker alaturi de alti cativa curajosi care am incercat sa facem ceva. Despre ce s-a intamplat atunci, au scris multi si puteti gasi o parte din linkuri aici. A existat si un spot la Radio Prahova care anunta evenimentul.

[ 01 August 2010 – al treilea tweetmeet ]

 – Un tweet meet destul de micut, facut la invitatia celor de la Bere Timisioreana cu ocazia zilelor Ploiestiului. Am scris aici cam despre ce s-a intamplat pe acolo.

[ 29 Decembrie 2010 – recensamantul blogurilor din Ploiesti ]

– Incercand sa avem o imagine cat mai completa asupra blogosferei locale, Waven porneste o lista a bloggerilor in Ploiesti. O lista in a carei utilitate chiar am crezut o vreme.

[ 08 Martie 2011 – prima invitatie la un eveniment local]

– Prima invitatie alaturi de presa la inaugurarea Cinema 3D Ploiesti. Au fost 5 bloggeri invitati la eveniment. Prima oara cand cineva incepe sa ne bage in seama.

[ 10 Aprilie 2011 – campania de sustinere a lui Dinu Valentin la Romanii Au Talent ]

– O mare parte din bloggerii prahoveni se implica intr-o campanie de promovare a unui talent local intr-un show de televiziune, prin bannere si articole. Campanie pornita la initiativa mea.

[ 26 May 2011 – 5 bloggeri oficiali la FreeFest ]

– Pentru prima oara avem bloggeri oficiali la un eveniment de muzica care se desfasoara pe parcursul mai multor zile, Waven, George, Sorin, Tibi, Dragoş.

[ 20 Iunie 2011 – campania pentru echipa Fillr ]

– Asa cum am promovat talentele muzicale, am decis din nou sa ne implicam si sa sustinem de data aceasta o echipa de programatori din Ploiesti in competitia Nokia pentru un premiu de 10.000 de euro. Am scris la vremea respectiva mai multe articole despre asta. Nici macar nu mai imi amintesc daca aceasta initiativa am pornit-o eu sau altcineva.

[ 25 Iunie 2011 – primul blogmeet organizat de altcineva in 2011 ]

–  O editie de care nu m-am ocupat eu, si speram la mult mai multe astfel de editii, poate se vor intampla in 2012. Prima oara cand suntem invitati la o terasa de patronul locatiei si consumatia este din partea casei. Organizator Waven.

[ 14 Iulie 2011 – prima campanie locala ]

– Prima campanie locala in care sunt implicati bloggeri. In campanie eram eu si Waven, ceilalti fiind invitati sa se alature sub forma unui concurs. Sponsor: Valdor.

[ 3 August 2011 – a doua campanie locala ]

– Cea de-a doua campanie locala in care sunt implicati 4 bloggeri din Ploiesti: eu, Waven, Kriogen, Jorje. Fara concurs de data aceasta. Sponsor: Laguna.

[ 28 Semptembrie 2011 – prima agentie care organizeaza o campanie locala in Prahova ]

– Prima oara cand o agentie de la Bucuresti, Blogal Initiative,  desfasoara o campanie cu bloggeri locali. Sponsor: Knorr.

[ 15 Octombrie 2011 – cupa bloggerilor la biliard ]

– Prima editie din Cupa bloggerilor la biliard. Organizator: Bogdan Cojocaru, Sponsori: Club Angel, Maguay si  Calendula. Nr. de participanti 14+.

[ 15 Noiembrie 2011 – la fabrica de bere ]

– Prima oara cand o companie mare isi face strategia de comunicare, bazandu-se si pe blogosfera locala din Ploiesti si invita cativa bloggeri sa participe la inaugurarea Statiei de biogaz.

[ 30 Noiembrie 2011 – #photowalk Ploiesti ]

– O initiativa a bloggerilor din Ploiesti, prin care au incercat sa arate orasul lor in cateva imagini cat mai sugestive. Rezultatele le puteti vedea aici.

[ 21 Decembrie 2011 – Jucarii pentru Casa de copii ]

– Bloggerii din Prahova se implica intr-o campanie umanitara alaturi de Radio Prahova, reusind sa adune cateva zeci de jucarii. Mai multe despre cum a fost campania merita sa cititi la Vali Ovidiu pe blog.

[ 2012 ]

Astept cu interes sa vad evolutia in continuare a ceea ce unii numesc blogosfera Prahoveana si/sau Ploiesteana. Astept cu interes ca incep sa se miste cat de cat si bloggerii din Campina, orasul meu natal. As putea spune ca, pentru blogosfera din Prahova, acesta va fi anul maturizarii ei si momentul cand intr-adevar incepe sa prinda putere.

5 comments

  1. nu-l voi face eu, eu nu cred ca voi organiza nici un blogmeet anul acesta decat daca gasesc sala si cine sa plateasca pentru sala respectiva.

  2. Adica ala din 2010 de la Doroftei fu` al doilea? Mereu am avut impresia ca a fost primul din lungul sir de meet-uri 😕

Comments are closed.