Japonia: Sistemul gigant anti-inundatii din Tokyo

Posted by

 V-am spus ca o sa ma reintorc intr-o buna zi din nou acolo? Poate chiar mai curand decat va asteptati. Pentru ca tara aceea este extraordinara si merita sa o vizitezi, iar si iar. Dar pana atunci, nu pot decat sa ma bucur si sa privesc la poze ale unor sisteme despre care nici nu am avut habar ca exista. Astfel, am descoperit, prin intermediul internetului, ca Tokyo are un sistem anti-inundatii de dimensiuni colosale. Bazinele subterare de mari dimensiuni au fost deschise spre vizitare jurnalistilor de la CNN si prin intermediul lor si noi suntem invitati sa le vizitam.

Una din salile sistemului, ca numai rezervor nu poate fi numita, are 97 de metri lungime si o inaltime de aproximativ 20 de metri. Jurnalistii CNN au descris-o ca fiind o versiune subterana a templului grecesc Parthenon. Sistemul cuprinde 5 astfel de rezervoare la capatul carora se afla un tunel de deversare lung de 6.5 km. Proiectul a costat 3 miliarde de dolari si a fost construit intre 1993 si 2006.

Cum imaginile reprezinta 100 de cuvinte, va dau doua fotografii mai jos, care sper sa va ajute sa va edificati in privinta marimii sistemului subteran de deversare.

 

De asemenea, puteti urmari si reportajul facut de catre juralistii CNN, mai jos.

[ sursa ]

4 comments

 1. Iti dai seama ce-ar fi insemnat ca asemenea calamitati precum cele care au lovit Japonia sau SUA sa loveasca Romania … Murea jumatate din populatie si ne intorceam la lampa cu gaz pentru 100 de ani.
  Cum le aranjeaza viata asta pe toate …

 2. Stiu ca Bucurestiul are probleme cu sistemul de canalizare la orice ploaie torentiala in care volumele de apa sunt ceva mai mari, dar avand in vedere ca nu suntem asezati intr-o zona unde sa aiba loc prea des (spre niciodata) tornade sau uragane un astfel de sistem ar fi bani aruncati pe fereastra. In general investitile apar ca urmare a unei probleme. Ai o intersectie foaret aglomerata trantesti un pod sau un pasaj. Ai probleme cu inundatiile in fiecare an trantesti un sistem de genul asta.

  De asemenea daca un cutremur masiv ar lovii Romania nu am ajunge la lampa cu gaz si nici cu 100 de ani in urma. Ne-ar lua 20-30 de ani sa refacem pagubele, ca asa ne miscam noi mai incet, dar de acolo pana la lampa de gaz e un drum mult prea lung.

  Asa ca sa nu mai fim atat de pesimisti.

 3. Poate n-ai aflat, dar Sandy (ce nume dragut) a lasat in urma pagube de 50 miliarde USD.
  Poi daca era Romania in calea unor uragane pe sfertul lui Sandy se alegea praful si se refacea Romania in 1000 de ani lumina.
  Asa ca nu cred ca sunt pesimist.
  Uita-te in jur … vezi o schimbare notabila (in bine) privind infrastructura de orice fel, industria, agricultura? Au trecut pe langa noi 23 de ani si tot cu ce-a construit Ceasca am ramas.
  Eu zic ca-s pur si simplu realist. Doamne fereste de un cataclism grav ca se darama toata sandramaua numita Romania.

 4. Uragane precum Sandy au trecut peste America si in urma cu 200-500 de ani cand nu exista curent, tehnologie si nu i-a dat inapoi cu 1000 de ani.

  Legat de intrebarea ta, vad un fiecare zi un pasaj splendind de pe vremea lui Ceasca…. se numeste Pasajul Bucuresti Basarab. Mai vad o autostrata Bucuresti-Ploiesti tot de pe vremea lui ceasca. Poduri si o sosea ed centura in jurul Bucurestiului. Si florile si parcurile curate in Ploiesti, vad atat de multe lucruri minunate, dar cum spuneam pesimismul tau este problema ta nu a mea.

Comments are closed.