Jupiter Ascending (2015)

Posted by

Un film de-a dreptul superb, mai ales ca l-am vazut 3D si mai ales ca nu s-au taiat deloc din bugetele pentru efecte speciale. Chiar si actiunea filmului in sine a fost peste asteptari, desi se putea si mai bine. Oricum, daca ai in cap teorii tampite cu reptilieni, balaurieni si alte chestii de genul asta, atunci nu te duce la film, o sa iti hraneasca din plin paranoia si asa prea dezvoltata.

Filmul primeste de la mine nota 9 si asta datorita povestii care nu e una extraordinara, ba din contra, cred ca la capitolul acesta, filmul poate pierde foarte mult. Clar este un film pe care il recomand, pentru ca realizarea este impecabila, jocul actorilor iarasi mi-a placut foarte mult si, nu in ultimul rand, personajele.

Efectele speciale sunt superbe si peisajele de pe celelalte planete, de asemenea. Macar pentru asta merita sa va duceti la film.

De asemenea, filmul vine si cu o idee filozofica destul de interesanta, pe care o sa v-o adresez printr-o intrebare. Daca fiecare 100 de oameni pe care i-ai ucide, ti-ar prelungi viata cu inca un an, ce ai face? Pentru ca ideea nemuririi sau a vietuirii pe o perioada enorm de lunga de timp a atras intotdeauna omenirea, poate mai ceva decat aurul.

Finalul nu primeste puncte bonus, pentru ca e destul de stupid, sau poate nu am vrut eu sa inteleg prea bine mesajul pe care vrea sa-l transmita, dar sa speli wc-uri cand detii practic o planeta, mi se pare prea tras de par, nu mai vorbim de modestie in cazul asta, ci de prostie. Probabil tot din cauza aceasta are si o nota destul de mica pe IMDB.

Trailer oficial Jupiter Ascending