Jurnal de calatorie: Cascada Hotnitsa (ziua 1)

Posted by

Auzisem de ea si vazusem si cateva poze pe internet. Am citit ca e fain locul, desi nu e simplu de nimerit, dar am zis ca merita sa incercam sa ii facem o vizita, mai ales ca in drumul nostru spre Grecia am decis sa stam o zi si in Veliko Tarnovo. Asadar, am plecat dis-de-dimineata de la Ploiesti, cu gandul sa ajungem cat mai devreme la Cascada Hotnitsa si, in final, la Veliko Tarnovo.

 

Cascada Hotnitsa

Daca o cauti pe Google Maps, o sa te duca direct la cascada fara prea mari batai de cap. Drumul pana acolo e cam de o singura banda si pare ca duce in pustiu, dar la final s-a dovedit ca era corect. In Google we trust. 🙂 Deci nu e atat de complicat de ajuns in zona. Locatia este foarte placuta pentru o zi de gratar, nu mai zic ca micii sau mirosul de mici te izbeau inca din parcare. Parcarea e foarte mica, deci ar fi bine sa ajungeti devreme, ca se umple de masini. Eu am gasit loc, dar la plecare era plin si inca mai veneau pe drum masini catre aceasta locatie. Traseul nu e chiar unul montan, dar e spectaculos, aduce cumva cu Lacurile Plitvice din Croatia, doar ca ceva la scara mult mai mica si mai prost intretinut. Pana si culoarea apei te duce cu gandul la celebrele lacuri de mai sus.

 

Veliko Tarnovo

Un oras interesant si care merita vizitat, de data aceasta a fost mai mult ca un punct de trecere, dar puteti vedea articolele scrise despre locatie in alti ani. Le gasiti aici. De fiecare data cand ajungem sa innoptam aici, alegem un hotel cu piscina pe acoperis si asta datorita faptului ca, fiind un oras cocotat pe stanci, are mereu privelisti minunate de oferit, atat atunci cand te relaxezi intr-o piscina, cat si la restaurantele din centru.

 

Daily vlog

De data aceasta am zis sa incerc ceva nou, asa ca m-am apucat sa fac un daily vlog pe perioada calatoriei. Tot ce trebuie sa faceti pentru a gasi clipurile zilnice este sa va abonati la canalul meu de youtube. Le voi pune si pe blog in cadrul fiecarui articol, dar nu strica sa va abonati si la canal, pentru a putea vedea si alte postari video pe care le voi pune acolo.