Lansarea a doua casti de gaming Plantronics (780 si 380) de catre ABN Systems

Posted by

Plantronics Gamecom 780 Astazi am participat la lansarea a doua casti de gaming care, prin tehnologia incorporata, le permite o calitate incredibila a sunetului. Bogdan Nedelea, director general ABN Systems, ne-a povestit putin despre istoria firmei ABN Systems, despre cum a ajuns sa faca afaceri in aceasta zona si despre cum era la un pas de a fi dat afara de la job din cauza faptului ca nu reusea sa ajunga la timp la munca. Poate pentru altii a parut plictisitoare povestirea lui, dar pentru mine a fost foarte interesant drumul lui de la angajat la antreprenor. Dupa aceea a urmat George Barbu, director comercial ABN Systems, care ne-a explicat despre ce inseamna piata castilor audio, despre o crestere cu 40% a acesteia, cat si despre caracteristicile celor doua casti de gaming lansate azi.

Dupa acesta prezentare, ne-am pus pe testat castile, adica pe joaca. Cred ca prima oara cand mi-am pus castile pe cap, nu am realizat izolarea fonica pe care o ofera si cred ca am „tipat” putin pe acolo ca nu imi porneste jocul. Cand am vazut ca si-au intors toti privirile catre mine, mi-am dat seama ca trebuie sa scot castile ca sa imi dau seama de volumul propriei voci. De asemenea, in timp ce ma jucam, era foarte interesant sa-l vad pe Costin, undeva in zona periferica a privirii mele, cum da din gura pentru ca nu se auzea absolut niciun sunet din exteriorul castilor, ci doar motorul masinii pe care o conduceam.

Referitor la datele interesante pe care mi le-am notat, legate de ABN Systems, a fost faptul ca sunt, probabil, primii din Romania care au adus in tara castile bluetooth, ca sunt unul dintre cei mai importanti furnizori de accesorii pe piata telecom si ca tendinta actuala a pietei este de a avea un sistem unificat de comunicatie prin care e-mailul, telefonul mobil, cel fix sau cel prin vpn sa fie integrate intr-un singur sistem.

Despre cele doua casti lansate azi, am inteles de la George ca au un sistem de calitate deosebit, cel putin varful de gama Gamecom 780 vine cu tehnologie Dolby Headphone si Pro Logic IIx, ca microfonul este prevazut cu functie de anulare a zgomotului ambiant si se aude foarte clar doar vocea celui aflat in joc si ca butoanele de volum sunt asezate chiar pe casca pentru a fi foarte usor accesibile chiar si fara sa iei ochii din ecran atunci cand ai nevoie sa le folosesti. Singura diferenta notabila dintre Gamecom 780 si Gamecom 380 este faptul ca mufa nu este pe usb, ci pe jack de 3.5 mm la modelul 380 si lipsesc tehnologiile Dolby şi Pro Logic IIx, oferind insa acelasi sunet de calitate. Bineinteles, cele doua modele au design diferit.

Plantronics Gamecom 780 se gaseste la evoMAG.ro la pretul de 345.80 lei, iar Gamecom 380 la pretul de 155 lei.

Am primit si eu un astfel de set de casti Plantronics Gamecom 780 si cu greu am luat decizia sa ma despart de ele si sa le ofer ca premiu in cadrul unui concurs pe haotik.ro. Pentru ca saptamana aceasta deja e programat concursul, o sa vedeti despre ce e vorba abia saptamana viitoare.

De asemenea, mai puteti citi despre eveniment la Dan Dragomir, Costin si Hoinaru si bineinteles ca va invit sa vedeti cateva poze mai jos: