Life is a Pitch – impresiile de a doua zi

Posted by

Nici nu stiu cu ce sa incep. Ma gandesc ca plecand la la ideea ca un pitch e bun daca incape in doua propoziti ar trebuii sa fac un pitch bun pe blog legat de eveniment. Ia sa vedem imi iese:

Ai o idee, s-ar putea sa valoreze milioane, dar pentru asta trebuie sa ai curajul sa o prezinti in fata unui investitor care sa te duca (cu afacerea ta) la un nou nivel.

Apoi mi-a ramas in cap ideea aia cum ca daca primesti 1 milion de euro trebuie sa si fi in stare sa faci managementul acelor sume de bani.

Au mai fost chestile cu iteratile. Cand aud de SCRUM in programare nu inteleg niciodata care e logica si ideea acestui mod de lucru, cand e vorba de busines, are asa o logica sa fie cu iterati.

Pentru cei care nu au priceput ce insemana iteratile de care tot vorbeam aseara o sa incerc sa le explic pe intelesul tuturor cam ce insemana. Ai o idee pleci de la ea, sti unde vrei sa ajungi cu ea ca produs final, dar pe drum iti dai seama ca piata caruia te adresezi are nevoie defapt de alceva, si atunci iterezi si modifici din mers calea catre produsul final.

Iarasi a fost interesant partea cu identificarea problemei. Produsul tau trebuie sa rezolve o problema a unui segment de piata.

Iarasi, desi stiam in mare ca advertisingul nu e cea mai buna calea de a vinde ceva, aveam o viziune in care ai un produs pentru care clientii platesc dar le mai bagi si reclama pe gat ca de nu strica un surplus de bani. Mi-am dat seama de ce nu se intampla asta in general si de ce atunci cand ai un produs bun nu ai nevoie de reclame.

Prin Venture Connect si Seed m-am cam piedut la un moment dat desi am inteles diferentele fundamentale dintre cele doua. Sincer m-a cam speriat treaba cu Venture Connect si faptul ca se poate sa intri intradevar intr-o alta lume.

Pe plan personal mi-am propus sa cunosc un singur om nou, si nu stiu cum am ales, dar am nimerit acolo unde ma interesa cel mai mult. Nu va spun inca prea multe despre asta deocamdata pentru ca asteptam cu interes continuarea muncii ei. Sau cel putin eu astept cu interes si curiozitate.

Ca o concluzie. Parca toate discutile astea mi-au mai dat o speranta in plus sa ma implic si mai mult in adtreprenoriatul online dar si sa imi pun intrebarea daca chiar asta vreau sa fac.

4 comments

  1. Ai o idee pleci de la ea, sti unde vrei sa ajungi cu ea ca produs final, dar pe drum iti dai seama ca piata caruia te adresezi are nevoie defapt de altceva, si atunci iterezi si modifici din mers calea catre produsul final.

    Adica modifici produsul final la care ai vrut sa ajungi initial dupa ce studiezi piata? Nu mai bine, dupa ce ai o idee, studiezi piata si pe urma creezi un produs final?

  2. salut – am fost si eu aseara la life is a pitch. ai inteles gresit iteratiile – astia sunt pasii prin care avansezi proiectul si ii adaugi feature-uri. ce zici tu acolo cu schimbatul proiectului din mers se numeste pivotare.

    @emm – nu e asa usor. cand vorbesti pare usor, dar daca chiar vrei sa faci ceva, o sa vezi ca nu poti prevedea intotdeauna toate posibilitatile si s-ar putea sa trebuiasca sa-ti schimbi un pic perspectiva pe parcurs astfel incat sa continui sa avansezi, chiar daca target-ul s-a schimbat.

  3. ah .. si inca ceva. SCRUM-ul e o chestie de programare agila. E mai greu de inteles de un om care nu e programator sau macar project manager. are o intreaga filozofie in spate si unii zic ca e bun, altii nu sunt asa convinsi de utiliatea acestui procedeu. Daca te hotarasti sa-ti faci un startup si nu esti technical/programator n-ar trebui sa-ti bati capul cu asta. Mai bine iti iei un partener tehnic care se pricepe la asa ceva.

  4. Da ai dreptate cu iteratile si cu cu pivoarile, desi dupa ce pivotai si faceai o noua iteratie, sunt oarecum legate intre ele, si seamana cu SCRUM din programare ideea asta uimitor de mult.

    Stiu ce e scrum dar nu i-am vazut niciodata cu adevarat utilitatea ca programator. Desi nu stiu indeajus de multe despre el recunosc.

Comments are closed.