Linux VS Windows (din nou)

Posted by

Nu credeam ca o sa mai am vreodata vre-o ezitare in privinta alegerii sistemului de operare. Dar de cand mi-am luat UMPC-ul ma tot gandesc daca sa ii las WinXp-ul pe el sau sa bag Ubuntu. Am la el si cd-ul original cu Vista, dar VIsta pe un procesor de 800 Mhz e crima, asa ca ala pica din start.

De ce ezit in alegerea mea? Pentru ca mai are niste extrabutoane care nu merg in ubuntu. Apoi chiar daca am reusit sa pun pe usb modemul meu vodafone, stiu ca e multa chinuiala si nu merge intodeauna perfect. Apoi nu stiu de unde naiba dar are pe el un iGO pentru xp (nu stiam nici ca exista asa ceva eu) si ca gps la marimea lui cred ca e mina de aur. Pe de alta parte numai cand ma gandesc ca iau iau licenta la Kavspersky si merge doar juma de an (din cauze necunoscute) iar parca nu imi vine sa mai aud de windows.

Partea proasta e ca daca scot xp-ul asta dupa el, nu o sa mai am de unde face rost de el, ca e varianta pentru tablet pc. Pe de alta parte linuxul este foarte artractiv desi pentru gps tot ai nevoie de un windows ca sa mearga iGO pe el. Stiu exista si pentru linux softuri de gps dar nu stiu daca modulul extern de gps merge pe linux, hartile la variantele de linux nu sunt tocmai actualizate. Deci odata cu linuxul cam pica varianta de gps la el.

Probabil o sa le incerc pe toate si vad ce iese pana la urma. Iarasi imi e greu sa imi imaginez ce inseamna un virtual box cu winxp in el pe un procesor de 800 Mhz.

2 comments

  1. Salut,

    De ce nu faci dual boot intre sistemele de operare?
    Astfel, le ai pe amandoua, si Windows si Linux.
    In ultimele distributii de Ubuntu si Linux Mint nu au fost probleme cu stick-urile de voda, digi, etc, functioneaza din prima.
    Totusi testeaza cu live cd si vezi daca merge stickul.

Comments are closed.