Luna si Marte sunt pe cer. Eu le vad.

Posted by

Incepand cu luna August, noptile, planeta Marte va fi cel mai luminos punct pe cer. Chiar si cu ochiul liber, Marte se va vedea cat o luna plina in aceasta perioada. Pe 27 August, planeta Marte se va afla la 34.65 milioane de mile de Pamant si va fi ziua in care Marte se va vedea cel mai bine. In noaptea de 27 August, la ora 00:30 urmariti cerul. Pe cer se va vedea ca si cum Terra are doua luni. Urmatoarea data cand planeta Marte va trece atat de aproape de Terra va fi in anul 2287. Spune si altora, merita! Toti cei care sunt acum in viata nu vor mai avea ocazia sa vada acest lucru.

Acesta era mesajul care tot circula pe internet atat pe mesenger cat si pe forumuri. Asta seara am tot primit mesaje daca se vede luna ca la x sau y e inorat. Uni chiar au luat de buna treaba asta cu 2 luni pe cer. Defapt fenomentul sa petrecut acum 3 ani si e destul de departe de „doua luni pe cer”. Pana atunci vor exista destui prosti sa creada si sa dea mesajtul mai departe. Ce ma frapat era ca pana si pe realitatea.net era data stirea.

Oricum eu am reusit sa vad chiar 3 corpuri. Luna, Marte si Jupiter. Singura problema e ca eu sufar de ceea ce eu numesc „imaginatie bogata” iar alti „e dus cu capul”. Asa ca la mine a fost foarte simplu sa vad cele 3 corpuri ceresti.

Dupa ce le-am privit in toata splendoarea de la geamul ferestrei mele mi-am intreptat ochi spre o alta fereasta numita Google Earth si spre noua sa optiune care permite sa vezi astrele, numita Googe Sky. Cu ajutorul ei am reusit sa vad o multime de astre pe fereastra (de windows) si o sa pot face asta in fiecare seara (sau zi) cata vreme va fi functional Google Sky.