Maguay MyWay – in teste

Posted by

Dupa cum stiti, sau poate nu, am avut saptamana aceasta de la Maguay un laptop MyWay N10.1 in teste. Laptop care nu stiu daca s-a comportat exemplar sau doar e meritul windows 7 pentru performantele avute. Pentru ca s-a miscat bine, lafel de bine ca mica mea bijuterie Vaio P29N, ambele avand 2 Gb de ram, procesor aproximativ la aceeasi viteza, deci cam lafel ca si configuratie.

Diferenta majora e ca daca pe al meu ii dau drumu cu Vista cu care a venit, imi blestem zilele ca nu pot sa zic ca merge de vre-o culoare pe cand Windows 7 mai mai ca m-a facut sa fiu invidios pe el ca se misca lafel de bine ca Ubuntu de pe masinaria mea.

In rest m-am incurcat putin la inceput prin windows 7 dar nu aveam cum sa nu ii dau de cap. Sumar pe cateva puncte am expus ce am gasit foarte interesant la el si ce nu mi-a placut. Un review mai tehnic o sa gasiti pe digipedia.ro impreuna cu video-ul de la unboxing zilele urmatoare.

Puncte forte la Maguay MyWay N10.1:

  • Tastatura: tastele cu spatii intre ele evita atingerea si altor taste atunci cand tastezi repede. Acelasi sistem il am si eu la Vaio (ala mic) si l-am mai vazut pe la tastaturile apple.
  • Trackpad-ul: faptul ca era perfect integrat in carcasa mi s-a parut cool. Ma gandesc ca in viitor si tastatura ar putea arata lafel integrata intr-o suprafata de plastic si doar literele sa ne mai spuna cam prin ce zona sa punem degetul.
  • Windows 7: Un procesor la 1.5Ghz e un procesor la 1.5, nu are cum sa fie mai rapid decat ii permite legile fizicii. Procesorul meu de 1.78Ghz e ingenucheat total de Windows Vista, deci windows 7 chiar m-a impresionat la faza asta.

Puncte slabe la Maguay MyWay N10.1:

  • Acumulatorul: sau mai bine zis forma acestuia. Parea sa fie un maner de care sa prinzi laptopul. Si de fiecare data cand il prindeam de acolo imi aduceam aminte ca totusi acumulatorul e prins cu doua mici agatatori in laterale, si care nu-mi inspira prea multa incredere. Acum ma gandesc ca poate daca era laptopul meu nu mi-ar fi pasat prea tare de asta, dar asa mereu spuneam, ahh iar l-am apucat de acumulator.
  • Butonul de wireles: inca nu-mi dau seama cum am reusit prima oara sa activez wireless-ul dar sigur nu de la FN+F11 In ultima zi de testare inca mai cautam butonul de wireless inainte sa imi aduc aminte de combinatia de taste. Old school cred.