Manele vs muzica tiganeasca

Posted by

Zilele trecute am dat pe un cd de al meu mai vechi un director cu muzica tiganeasca si mi le-am copiat pe laptop. Desi sunt omul care asculta oricefel de muzica dupa toate si chef, trebuie sa recunosc ca nu sumt inebunit dupa manele, si poate 2 3 melodii sa imi fi placut, poate nici alea. In schimb muzica tiganeasca imi place, mi-a placut mereu.

Ma gandeam de ce tot canta tiganii manele si nu mai canta muzica lor, muzica de 100 de ori mai buna decat manelele. Chiar au nevoie de influente orientale in loc de muzica lor traditionala? Nu am apucat sa traiesc pe viu dar mi-ar place sa dansez in jurul unui foc de tabara cu tigani si cu muzica lor.

Impart tiganii in 3 tipuri, unii adevarati (aia care traiesc dupa treburile lor de secole, nu fura, isi vad de treaba lor) uni pe care i-as inpusca (incepand cu cei care cersesc si fura prin strainatate, dar si altii care ii vad pe strada si i-as calca cu masina) si a treia categorie, tiganii scoliti unde cel mai bun exemplu este Madalin Voicu. Pentru prima si a treia categorie RESPECT, pentru cea din mijloc, am mai zis, i-as impusca fara regrete.

Revenind la subiectul de inceput, oare de ce nu se mai canta muzica tiganeasca, in afara de cei de la Clejani care nu sunt cei mai  cei. In rest cam lipsa de muzica tiganeasca si de artisti care sa ne incante cu muzica lor. La manele, e plina lumea de ei, chiar azi dimineata ma „incantat” un vecin numai cu manele. Eram prea somnoros ca sa ma scot din pat si sa ne intrecem in decibeli, de obicei eu pun Parazitii la maxim in asfel de situati, si dupa 5 minute opreste manele dupa alte 5 minute opresc si eu muzica si toata lumea e fericita. Daca voi avea parte de vreun vecin care sa nu il mai acoper cu boxele mele cer imprumut de la un amic dalea de discoteca si le pun la geam si tot Parazitii ajunge sa asculte cand „paraziteaza” atmosfera cu manele.

One comment

Comments are closed.