Meccano SpyKee vs Lego NXT vs Robosapiens V2

Posted by

La cam 1200 de ron gasesti o groaza de roboti pe piata jucariilor. Cu toate acestea nu dau de nici unu care sa ma satisfaca deplin. Unu are webcam, are senile, are chiar si tel skype incorporat si wireles, si cu asta gata, e un robot prost. Altul are articulati, senzori de atingere la degete, dar cand e vorba de programare constati ca e doar o jucarie. Altul nu are wireles sau webcam dar poti programa intr-un limbaj apropiat cd C++ in el. Cel mai interesant pare Robosapiens V2, pare si destept si cu webcam, dar vrea si 7 + 6 baterii. Cel mai interesant ramane Lego Maindstorm, la care ma nemultumea pana de curand faptul ca poti pune doar 4 senzosi si 3 servomotoare. Am gasit niste multiplexoare pentru el, dar ramane problema ca nu gasesc extra senzori, servomotoare si alte chesti in romania. Voi cauta sa comand cateva pe net. De asemenea piesele lego sunt foarte scumpe si sistemul de senile pe care il am ma cam nemultumeste. Foarte interesant din puct de vedere tehnic este i-sobot. E mic, are servomotoare multe 17, si e cel mai agil robot cu caracteristici umane. Dar cand vine vorba de creier, era prea mic ca sa mai incapa si asa ceva.

Am mai vazut pe afara niste roboti mult mai tehnici, unde puneai pe ei cam tot ce iti dorea sufletul, senzori, display-uri, etc. Dar se adaugau modulele si cu pistolul de lipit si necesita ceva cunostinte de electronica mai avansate decat basic-ul meu. Eu vreau sa il programez si sensorii sa fie de genu plug-and-play, nu sa iau eu nu stiu ce senzor analogic de temperatura si cu nu stiu ce piese sa il leg la robot.

Faptul ca am deja un Mindstorm ma face sa ma gandesc ca ceva senzori in plus, eventual inca un set cu servomotoare si brick m-ar satisface. Pe de alta parte robotii de tip humanoid par si ei foarte interesanti.

One comment

Comments are closed.